24 / 04 / 2024

EXPO 2016'da 100 ülkeden 8 milyon kişi ağırlayacak!

EXPO 2016'da 100 ülkeden 8 milyon kişi ağırlayacak!

EXPO 2016'da 100 ülkeden 8 milyon kişi ağırlayacak Kentte mavi bayrak sayısı, 2013 yılında 208'e (197 plaj, 6 marina, 5 yat) yükselmiştir. Ülkemiz genelinde bulunan 417 mavi bayrağın yarısından fazlası, ilimiz sınırları içinde yer almaktadır...



Yeryüzü cenneti', EXPO 2016'da 100 

ülkeden 8 milyon kişi ağırlayacak Kentte mavi bayrak sayısı, 2013 yılında 208'e (197 plaj, 6 marina, 5 yat) yükselmiştir. Ülkemiz genelinde bulunan 417 mavi bayrağın yarısından fazlası, ilimiz sınırları içinde yer almaktadır. Kent, Türkiye'nin ilk EXPO'su olan EXPO 2016 Antalya'da, 100 ülkeden 8 milyon ziyaretçiyi ağırlayacaktır kuruluştan 8 milyon ziyaretçiyi ağırlayacaktır. Antalya, gümrük kapılarından yapılan yıllık yaklaşık 1.85 milyar dolar ihracat ve 1.75 milyar dolar ithalatla, aynı zamanda bir ticaret merkezidir. 


Antalya; toplam 9 bin 451 istihdam kapasiteli organize sanayi bölgesiyle, teknoloji geliştirme bölgesi, serbest bölgesi, dört adet sanayi odası, yüzde 95 doluluk oranı ve 18 bin 524 mevcut istihdamıyla 14 adet küçük sanayi sitesine sahip bir sanayi şehridir. 


il nüfusunun yüzde 29 'unun tarımla uğraştığı Antalya'da tarımsal üretim; kalite, verim ve çeşitlilik açısından zengin bir yapıya sahiptir, ilin sahip olduğu ekolojik, topografik ve sosyo ekonomik koşullann uygunluğu nedeniyle, çok sayıda bitkisel ve hayvansal ürün yetiştirilmesine imkan tanıyan polikültür tarım yapılmaktadır. 

Yıllık yaklaşık 478 milyon dolarlık sebze meyve ihracatı yapmakta olan Antalya, sebze tohumu üretimi yapan firmaların yüzde 41 'ine, sebze fidesi üretimi yapan firma sayısının yüzde 48'ine sahip bir tanm kentidir. 

Okullaşma oranlarında Türkiye ortalamasının üzerinde yer alan Antalya, okuma yazma oranında yüzde 98.3 ile Türkiye genelinde birinci sıradadır. 

Antalya, son 10 yılda hayırseverler tarafından yaptırılan 236 okulda, 3 bin 61 derslikle nüfus oranına göre Türkiye'de en çok hayırsever desteğine sahip ildir. Antalya bir yeryüzü cennetidir. Atatürk bölgeyi "Dünyanın en güzel yeri" olarak tarif etmiştir. Günümüzde ise Antalya, "Akdeniz'in incisi" ve "Türk Rivierası" olarak anılmakta olu, dünyanın en ünlü turizm merkezlerinden biridir. 

SEBAHATTÎN ÖZTÜRK Antalya Valisi Yılda 11 milyon turistle dünyanın en çok turist çeken üçüncü şehri olan Antalya, turizmde olduğu gibi, tarım, sanayi, eğitim ve ticarette de başanlı bir şehirdir. Antalya, 20 bin 723 kilometrekarelik yüzölçümü, 2 milyon 92 bin 537 olan nüfusu ve 640 kilometrelik sahil şeridi ile Türkiye'nin en önemli turizm kentidir. 

Tarihi ve ören yerleri bakımından büyük bir zenginliğe sahip kentte, yılın 12 ayı devam eden turizm hareketleri, bu bölgeyi ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biri haline getirmiştir. Antalya deniz, kum, güneş turizminin yanı sıra, yıl boyunca süren kültür, golf, spor (özellikle futbol), kongre, yat, dağ, av, yayla, kış ve sağlık turizmi gibi alanlarda da büyük hareketliliğe ve canlılığa sahiptir. 

Yaz aylarının dışında kış aylarını da hareketlendirmek için Bakanlığımız ve Valiliğimiz, sektörle birlikte özellikle golf ve futbol başta olmak üzere, spor turizmi, kongre turizmi, yat turizmi, sağlık turizmi alanında çalışmalar yaparak tanıtım faaliyetlerine ağırlık vermiştir. Özellikle golf turizminde 2008 yılında Belek bölgesi, Avrupa'nın en iyi golf destinasyonu seçilmiştir. 14 ayrı sahada oynanan oyunların sayısı yılda yaklaşık 430 binin üstündedir. 

Son yıllarda en çok gündemde olan futbol turizmi, Antalya'da alternatif turizmin en iyi örneklerinden biridir. Dünyada yeniliği ve hizmet kalitesi ile önde gelen otellerimizin futbol sahalarında, kış aylarında her yıl yaklaşık bin 500 futbol takımı kamp yapmaktadır. 

Çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar sonucunda ilimizdeki mavi bayrak sayısı, 2013 yılında 208'e (197 plaj, 6 marina, 5 yat) yükselmiştir. Ülkemiz genelinde 383'ü plaj, 21 'i marina ve 13'ü yat olmak üzere toplam 417 mavi bayrak bulunmakta olup, mavi bayrak ödüllü plajların yarıdan fazlası, ilimiz sınırlan içinde yer almaktadır. 

Avrupa'nın en büyük ve modern hava limanlarından birine sahip olan Antalya'ya, başta havayolu olmak üzere, deniz ve kara yolu ile çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçi gelmektedir. 

Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapan Antalya, Türkiye'nin ilk EXPO'su olan "Çiçek ve Çocuk" temalı EXPO 2016 Antalya'da, 100 ülke ve 30 uluslararası Son yıllarda en çok gündemde olan futbol turizmi, Antalya'da alternatif turizmin en iyi örneklerinden biridir. 

Dünyada yeniliği ve hizmet kalitesi ile önde gelen otellerimizin futbol sahalarında, kış aylarında her yıl yaklaşık bin 500 futbol takımı kamp yapmaktadır. 


Dünya Gazetesi


Geri Dön