29 / 03 / 2024

Expo için geri sayım başladı!

Expo için geri sayım başladı!

İstanbul, 50 ülkeden binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşecek ve 23 gün sürecek kültür exposunun heyecanını yaşamaya hazırlanıyor. İstanbul Gyeongju - Dünya Kültür Expo 2013 için geri sayım başladı...




İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin ev sahipliğinde organize edilen, İstanbul Gyeongju - Dünya Kültür Expo 2013' ün açılışı, 31 Ağustos Cumartesi akşamı Ayasofya önünde gerçekleştirilecek muhteşem törenle yapılacak. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da katılımı beklenen törene dünyanın çeşitli ülkelerinden misafirlerin yanısıra İpkekyolu güzergâhındaki belediye başkanlarıyla birlikte 1500 konuk katılacak.  


Türkiye’de ilk defa gerçekleştirecek EXPO’da 35 farklı mekânda 28 farklı etkinlikle doğu ve batı kültürünün buluşturulması hedefleniyor. Etkinliklerle ayrıca asırlardan beri gerçek anlamda bir barış kenti olan İstanbul’un ev sahipliğinde binlerce Güney Koreli ziyaretçinin de katılımıyla 60 yıllık dostluğun pekişmesi amaçlanıyor. 


31 Ağustos - 22 Eylül tarihleri arasında ülkemizde Kore kültürünü yakından tanıtmak amacıyla birçok etkinlik gerçekleşecek


 

31 Ağustos - 22 Eylül tarihleri arasında ülkemizde Kore kültürünü yakından tanıtmak amacıyla birçok etkinlik gerçekleşecek. 'Yol, Buluşma ve Birlikte İlerleme' ana başlığında, 'Buluşma, Hepimiz Biriz' sloganı ile gerçekleşecek İstanbul Gyeongju - Dünya Kültür Expo 2013'ün ev sahipleri Kore'nin Gyeongsangbuk-do Eyaleti ve Gyeongju Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi olacak. İki ülkenin Kültür ve Turizm Bakanlıkları, Kore Dışişleri Bakanlığı ve iki ülkenin UNESCO'su da EXPO’yu destekliyor.


Bu sene 50 ülkeden 10 binden fazla kişinin katılımı ile gerçekleşecek olan Gyeongju Dünya Kültür Expo, 1998 yılından bu yana altı kez düzenlendi. Yurt içi ve yurt dışında 9.800.000 kişi ziyaret etti. Yurt dışında ilk olarak 2006 yılında Kamboçya hükümeti ile birlikte düzenlendi. İstanbul’daki bu etkinlik yurtdışında düzenlenen ikinci organizasyon.  


31 Ağustos - Açılış seremonisi - Ayasofya Meydanında

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Kore Gyeongsangbukdo Valisi Kim Kwanyong’un ev sahipliğinde yaklaşık 1500 davetlinin katılımı ile gerçekleşecek.

Program akışı ise: Ön Etkinlik, Resmi Etkinlik, Açılış kutlama Gösterisi olarak 3 ana etkinlikten oluşuyor. Özellikle Açılış Kutlama Törenindeki Kore ve Türkiye'yi temsil eden sanatçılarının ortak gösterisi ile Expo'nun hedefi hafızalara kazınacak.


 İBB




Geri Dön