20 / 04 / 2024

EXPO'da ziyaretçi sayısı 160 bine ulaştı!

EXPO'da ziyaretçi sayısı 160 bine ulaştı!

EXPO 2016 Antalya sergi alanının açıldıktan sonraki ilk dört gününde 100 bin kişi ziyaret etti. Bugüne kadar 160 bin kişi ziyaret etmiş bulunuyor.



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "EXPO 2016 Antalya sergi alanının açıldıktan sonraki ilk dört gününde 100 bin kişi ziyaret etti. Bugüne kadar 160 bin kişi ziyaret etmiş bulunuyor. Halkın ziyaretini artırması konusundaki çalışmalarımız, çabalarımız devam ediyor." dedi.


Antalya'da temaslarını sürdüren Bakan Çelik, "EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı"na katıldı.


Çelik, burada yaptığı konuşmada, 22 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla, EXPO 2016 Antalya'nın açılışını gerçekleştirdiklerini anımsattı.


EXPO 2016 Antalya'ya 22 Nisan tarihine kadar başvurmasına rağmen, aralarında Almanya'nın da bulunduğu birkaç ülkenin bahçelerini tamamlama çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Çelik, Mayıs ayının sonunda bu çalışmaların da sona ereceğini ifade etti. 


Bakan Çelik, "Sergi alanının açıldıktan sonraki ilk dört gününde 100 bin kişi ziyaret etti. Bugüne kadar 160 bin kişi ziyaret etmiş bulunuyor. Halkın ziyaretini artırması konusundaki çalışmalarımız, çabalarımız devam ediyor." diye konuştu.


Okulların kapanması ve yaz mevsimiyle EXPO sergi alanında hareketliliğin de artacağını anlatan Bakan Çelik, bir taraftan da kültürel etkinlikler yaptıklarını anımsattı.


Stomp müzik grubunun alanda etkinliklerini sürdürdüğünü kaydeden Çelik, şu bilgileri verdi:


"7 Mayıs'ta Jose Carreras, alanda olacak. 14 Mayıs'ta, Emma Shappling, Level 42 ise 21 Mayıs'ta EXPO'da etkinliklerini, sanatlarını icra edecekler. Böylece ağırlıklı olarak akşamları bir hayli yoğun katılımlı bir sürece girmiş bulunuyoruz." 


Toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.


AA


Geri Dön