19 / 04 / 2024

Extensa Bomonti Apartman'da 287 bin dolara! Az katlı yatay mimari örneği!

Extensa Bomonti Apartman'da 287 bin dolara! Az katlı yatay mimari örneği!

Extensa tarafından hayata geçirilen Extensa Bomonti Apartman, az katlı yatay mimarisi ile dikkat çekiyor. Bomonti Apartman'da 1+1'ler 287 bin dolar ile 438 bin dolar arasında değişirken; 2+1'ler 562 bin dolar ile 630 bin dolar arasında değiş



Extensa Bomonti Apartman'da 1+1'ler 287 bin dolar ila 438 bin dolara; 2+1'ler 562 bin dolar ila 630 bin dolara satılıyor. Eylül 2011'de teslim edilmesi planlanan proje için firma bünyesinde yüzde 25 peşinatla 11 ay sıfır faizle ödeme yapılabiliyor.

Bomonti Apartman'ın mimarı Patrick Spears, projeyle ilgili şunları söyledi;

"Extensa bizden bu proje için bir bina tasarlamamızı istediğinde, tasarıma ilk yaklaşımımız yerel dokuyu incelemek oldu. Ana cephelerin doğu ve batı istikametlerine bakmasından dolayı iki cepheyide kendi özelliklerine göre tasarladık. Feriköy Sokak tarafında "biçimsel" bir yaklaşımla çevre binalara hitap edip kat düzenlemelerini dikeyde vurgulayacak şekilde bölümlere ayırdık. Binanın organik pazara bakan batı cephesinde pencereleri yatayda gruplayarak, kullanıcının ihtiyacına göre konumlandırabileceği kayar panjurlar ekleyerek daha "doğal" bir etki yakaladık. Aynı zamanda, balkonların rastgele serpiştirilmesinin organik pazarın ruhuna uyarak cepheyi daha organik hale getirdiğini hissettik. Binanın giriş katında organik pazara yakın gurme mağazaları için ideal konumlandırılmış dükkanlarda bulunuyor. Sirkülasyon alanlarını merkezi ışık tüneline bağlayarak tüm mekanların ve binanın içinin doğal ışığa kavuşmasını sağladık. Bina içi mekanların ve sirkülasyon alanlarının en iyi şekilde doğal ışık alabilmesi için düşündüğümüz bir merkezi ışık tünelini bu alanlara bağladık. Extensa"nın son derece ilerici olan proje geliştirme anlayışına eşit olarak bugünün yaşam şeklinin de sınırlarını geliştirip, burada yaşamak isteyenler için mimariyi keyifli ve eğlenceli hale getirdik!"

Bomonti Apartman, İstanbul'un kozmopolit ve zamansız yapısından esinlenerek tasarlandı. Sonuçta her detayın ince ince düşünülüp planlandığı, her santimetrekarenin ince ince işlendiği, el emeğiyle aklın işbirliği içinde çalıştığı özgün bir proje ortaya çıktı.

    
Kerem Erginoğlu ve Hasan Çalışlar projenin iç mekan tasarımları hakkında şöyle dedi:

"Alışılagelmedik bir şekilde mimarisini yapmadığımız bir konut yapısının içi ile ilgilenmemiz istendi. Kabuğu ve mekanları yaratan olmayacak giydiren, biçimleyen olacaktık. Projenin ana fikri olan kentli, gösterişsiz ama sıcak yuva yaratma duygusunu tanımlı bir süreklilikle içeri taşımaya çalıştık. Işık tüneli, lobi ile olan ilişkisini kurcalayıp sakin duran bir tasarım nasıl yaparız diye sorduk kendimize. Binanın gelecekteki kullanıcılarının daireleri ile kişisel ilişki kurmalarını sağlamak için kafa yorduk. Sonra dairelerin içinde hem sade hem çok kullanımlı mekanlar elde etmeyi amaçladık. Mekan küçük de olsa farklı kullanımlara el verebilmeli, akıllı detaylarla maksimum fayda sağlanabilmeli dedik. Farklı daire tipolojilerini farklı karakterde alıcılar için tasarlarken yeni yaşam senaryoları yazdık kafamızdan. Esnek, sakin ve kentli hayatın tadını zevkli mekanlarda iyi düşünülmüş detaylarla yaşasınlar ve bu özellikler tüm komşuların hayat standardı olsun diye bir hayal kurduk. Genel alanların çizgisi evlerin içinde de yürüsün ki yaşayanlar yalnız dairelerini değil tüm binayı aynı duygu ile sahiplensinler, sevsinler ve yaşasınlar istedik. İşte Bomonti Extensa projesi yalnız iç mekanlarını tasarlayan bizlerin değil her noktası için uzun toplantılar fikir alışverişleri yaptığımız değişik disiplinlerden kişilerin katılım ve fikirleri ile zenginleşti, olgunlaştı"

Bomonti Apartman tasarlanırken, hava alan ve ışık gören ferah mekanlar yaratmaya özen gösterildi. Dairelerin yerleşim düzeni güneş ışığından maksimum faydalanılabilecek şekilde ayarlandı ve yatak odalarının doğal ışık alması sağlandı. Açıkhavadan keyif alınabilmesi amacıyla, teraslar düzenlendi.  Dubleks dairelerde geniş yaşam alanı hissi verilebilmesi için teraslar veya duble yükseklikte salonlar tasarlandı.  Ortak yaşam alanları geniş tutuldu ve özellikle hepsinin, koridorlar dahil naturel ışık alması sağlandı.

Yaşam alanlarının daha iyi kullanılması için yatak odalarında gömme gardroplar, mutfaklarda ve banyolarda akıllı dolap sistemleri düşünüldü. Dairelerin yerleşim düzenlerini, modern yaşam standartlarına uygun olarak tasarlandı.  Mekanları en kullanılışlı olacak şekilde planlandı. Apartmanlarda akıllı depolama çözümleri kullanıldı.  Az kullanılan eşyalar için en alt katta ekstra depolama alanı yapıldı.

Osmanbey metro istasyonuna yürüyüş mesafesinde, Nişantaşı'nın yanıbaşında yeralan Bomonti'den arabayla E5 ve TEM gibi önemli otoyollara ulaşım çok yakın ve kolay. Yakın zamanda genişletilen Piyale Paşa bulvarı sayesinde Taksim'e ulaşımın oldukça rahat olduğu Bomonti'den ister 5 dakikada yürüyerek şehir merkezine, ister arabayla ana arterler üzerinden İstanbul'un herhangi bir semtine ulaşım çok rahat. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 7 tepe 7 tünel projesinin ilk etabı olan Bomonti - Kabataş tüneli ile de Dolmabahçe'ye 3 dakikada ulaşım sağlanıyor.

Bomonti Apartman, mevcut Avrupa izolasyon standartlarına uygun olarak, özellikle kışın oluşan ısınma maliyetlerini düşürmek üzere tasarlandı. Isıtma ve soğutma, merkezi olarak planlanmıştır ve her bir ünite kendi içinde kontrol edilebilir. Her dairede bulunan kalorimetreler ile herkes sadece kendi enerji tüketimi için ücret ödeyebilecek. Böylece ısıtma giderleri daire sakinleri tarafından kontrol altına alınabilecek.

www.extensa.com.tr

0212 296 88 18

 


Ebru Duman/Emlakkulisi.com


Geri Dön