26 / 04 / 2024

EYG Gayrimenkul Geliştirme 2 projeyi daha portföyüne ekliyor!

EYG Gayrimenkul Geliştirme 2 projeyi daha portföyüne ekliyor!

EYG Gayrimenkul Geliştirme, 15 farklı projede toplam bin 230 konutun satışını yönetiyor. EYG Gayrimenkul Geliştirme İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, 2 yeni projeyi daha portföylerine eklediklerini söyledi.



EYG Gayrimenkul Geliştirme, 15 farklı projede toplam bin 230 konutun satışını yönetiyor. 878 milyon TL portföy büyüklüğüne ulaştıklarını belirten EYG Gayrimenkul Geliştirme İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, 2 yeni projeyi daha portföylerine eklediklerini söyledi. 


Ofiste satıyor 

Fer Yapı tarafından Bahçelievler'de inşa edilen Istvvest ve Dap Yapı tarafından Kağıthane'de inşa edilen Dap Vadisi projesinin satışını üstlendiklerini belirten Ömer Faruk Çelik, "Dap Vadisi projesi ile ofis sektörüne de girmiş olduk. Dap Vadisi tamamlandığında 10 bin kişi çalışacak. Sadece kendi çalışanı ile kendi ticaretini rahatlıkla yapabilecek bir proje. Istwest projesinde ise hiç peşinat almadan hemen teslim konut sahibi olma fırsatı sunmuş olacağız" dedi. 


SPK'ya talep 

1 yılık süre sonunda EYG'nin sermaya piyasasında faaliyet izni aldığını belirten Çelik, "1 yılın sonunda SPK'dan faaliyet izni aldık. SPK'ya göre 1 milyon lira ve üzeri parası olan bu fona istediği zaman girip çıkabiliyor. Ama bitmiş proje olma şartı var. Bu da bizim iş modelimize ters. SPK'nın iş tebliğinde bir düzenleme talep ettik. Eğer bu düzenleme yapılmazsa Türk Ticaret Kurumu'na (TTK) göre ortaklık kurup yolumuza devam edeceğiz. TTK'ya göre fondan istediğin zaman girip çıkamıyorsun. Projenin başından sonuna kadar birlikte olmak zorundasınız. Proje tamamlandığında ise kan paylaşıyorsunuz. Ya girip çıkması kolay bir fonla ya da TTK'ya göre ortaklıkla yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu. 


Eylül'de satışta 

Kayabaşı'nda yeni proje hazırlığında olduklarını ifade eden Çelik, "Kayabaşı projemiz 615 konut ve 120 cadde mağazadan oluşacak. Adım İstanbul adıyla lanse edeceğimiz projemizi Eylül ayında satışa çıkarmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu. 


Posta


Geri Dön