25 / 04 / 2024

EYG Grubu 878 milyon liralık konut portföyüne ulaştı!

EYG Grubu 878 milyon liralık konut portföyüne ulaştı!

Müteahhitlerin projelerinde satamadıkları daireleri alıp kendi ödeme koşullarıyla satışa çıkaran EYG Grubu, 878 milyon liralık konut portföyüne ulaştı. EYG'nin patronu Ömer Faruk Çelik, "Fon gibi enstrümanlarla daha da büyüyeceğiz" dedi.



Evdekifırsat. com markasıyla satışta olan konut projelerini müteahhitlerden toplu şekilde satın alıp kendi ödeme koşullarıyla alıcı ile buluşturan EYG Grubu, İstanbul Yenibosna'daki İstwest ve Kağıthane'deki Dap Vadisi projelerini de portföyüne ekledi. 



EYG İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, portföylerinde toplam 15 projede 1230 daireye ulaştıklarını söyledi. Yılbaşından bugüne kadar 380 daire sattıklarını, portföylerinin değerinin ise 878 milyon liraya ulaştığını anlatan Çelik, "Son olarak FerYapı tarafından geliştirilen İstwest'te 110 milyon lira ve Dap Yapı'nın ofis projesi Dap Vadisi projesinde ise 200 milyon liralık portföy için el sıkıştık. Kağıthane projesiyle ilk defa ofis satışı da yapacağız" dedi. 



İSTANBUL'DA 215 BİN KONUT ÜRETİLİYOR 

Ömer Faruk Çelik, gelecekte portföylerini büyütmek adına çalışmalarına devam edeceklerini, gayrimenkul geliştirme fonu gibi enstrümanların devreye girmesinin bu süreci hızlandıracağını ifade etti. Portföylerini geliştirmek adına İstanbul'daki 50 konut ve üzeri birim bulunduran projeleri incelediklerini anlatan Çelik, çalışma hakkında şu bilgileri verdi: "Bizim kriterlerimize uyan toplamda 507 projeye ulaştık. Bunları A ve B segmenti olarak ikiye böldük. A'ya tüm markalı konut projelerimizi yerleştirdik. İstanbul'da şu anda 507 projede 215 bin konut üretiliyor. Bunun yüzde 68'i satılmış durumda, yüzde 32'ye denk gelen 68 bin konut ise satılmayı bekliyor. Bu projeler içerisinden bir portföy oluşturmaya çalışıyoruz." 




SPK'YA YENİ MEVZUAT TALEBİ 

Gayrimenkul Geliştirme Fonu kurmaya yönelik Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (5PK) izin alan ilk firma olmalarına rağmen mevzuatların şu anda piyasaya uygun olmadığını belirten Ömer Faruk Çelik, bu nedenle kendilerinin Türk Ticaret Kanunu odaklı yollarına devam edeceklerini belirtti. Çelik, "SPK tebliği bizi sıkıntıya sokuyor. Sadece iskân alınmış ve bitmiş projelerde yer alabilirsiniz diyorlar. Oysa Türkiye gayrimenkul sektörü olarak lansmanda hareket gören bir sektör. Biz de Türk Ticaret Kanununa bağlı olarak artık ortaklıklar yapacağız. Yatırımcılara projeye başından sonuna kadar dahil ol diyeceğiz" dedi.



Habertürk - Ünsal Ereke 


Geri Dön