28 / 03 / 2024

EYG ilk gayrimenkul fonunu kuruyor, sırada 50 başvuru var!

EYG ilk gayrimenkul fonunu kuruyor, sırada 50 başvuru var!

Gayrimenkul fonu kurmak için bir yıldır çalışmalar yapan EYG Gayrimenkul, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) izin alan ilk firma oldu. Sistemde, ortaklar istediği zaman sistemden çekilebiliyor.



EYG İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, SPK mevzuatının sektörün dinamiklerini yeteri kadar dikkate almadığını belirterek,  “SPK tebliği bizi sıkıntıya sokuyor. ‘Sadece iskanı alınmış ve bitmiş projelerde yer alabilirsiniz’ diyorlar. Oysa Türkiye gayrimenkul sektörü olarak lansmanda hareket gören bir sektördür, bunun dikkate alınmasını istedik. Böyle olsun diye güncelleme istedik. SPK tarafı şu anda bunun üzerine çalışıyor” dedi. Çelik, başvurdukları ve izin aldıkları sistem için 50’nin üzerinde fon kurma başvurusu olduğunu söyledi.


SPK’ya bağlı olarak kurulan fon sisteminde ortakların istediği zaman sistemden çekilebildiğini belirten Çelik, bu nedenle EYG Gayrimenkul şirketi olarak Türk Ticaret Kanunu’na uygun bir şirket olarak yapılanmaya karar verdiklerini söyledi. Çelik, şöyle konuştu:


“Bu şekilde iş modellerini bitmiş projelerle sınırlamayıp, ortaklıklar yaparak hayata geçirebileceğiz. SPK’ya bağlı olarak kurulduğu zaman 1 milyon lira ve üzerinde parası olanları buraya çekip projelerin getirisine ortak olacak ve 6 ay önceden haber verdiği taktirde parasını alıp çıkabilecekleri bir sistem üzerinde çalışmıştık. Ancak burada çalışmalar devam ediyor. Biz de artık Türk Ticaret Kanunu’na bağlı olarak ortaklıklar yapacağız. Yatırımcılar, projenin başından sonuna kadar bizimle olabilecek.”


Dap ve Fer’de anlaşma


Ömer Faruk Çelik, satışta olan konut projelerini müteahhitten toplu şekilde satın alıp uygun fiyatla alıcı ile buluşturmayı hedefledikleri ‘Evdekifirsat.com’ çatısı altında 15 projede 1230 daireye ulaştıklarını söyledi. Çelik, “Son olarak Fer Yapı tarafından geliştirilen Yenibosna İstwest’te 110 milyon lira ve Dap Yapı’nın Kağıthane’deki ofis projesi Dap Vadisi projesinde ise 200 milyon liralık portföy için el sıkıştık. Kağıthane Ofis projesiyle ilk defa ofis satışı yapacağız. Bunların satışını gerçekleştireceğiz. Yılbaşından bugüne kadar 380 daire satıp, porföyümüzün değerini 878 milyon liraya ulaştırdık” dedi.



Milliyet







Geri Dön