25 / 04 / 2024

Eylül ayında kiralar ne kadar artacak?

Eylül ayında kiralar ne kadar artacak?

Mesken kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde dönemin üretici fiyat endeksi oranları doğrultusunda zam yapılıyor. Peki Eylül ayında kiralar ne kadar artacak? İşte Eylül ayı kira zam oranları...



Eylül ayında kiralar ne kadar artacak?

Sözleşmesi yenilenen mesken kiralamalarında dönemin üretici fiyat endeksi oranları doğrultusunda zam yapılıyor. Ev sahibi bu oranlardan yüksek bir miktarda kira bedelinde artış yapamıyor.


Ağustos ayı itibayrıyla yenilenen kira sözleşmelerinde yapılacak zam, Eylül ayında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan oranlar doğrultusunda hesaplanıyor.


Eylül ayı kira artış oranları, bugün (3 Eylül 2014) TÜİK tarafından açıklandı. Açıklanan enflasyon oranlarına göre ev sahibi kiracısına en fazla ... oranında zam yapabilecek.


Bilindiği üzere, Borçlar Kanunu kapsamında meskenlerde kira artışları ÜFE oranlarına bağlanmıştı. Ancak kanunda hangi ÜFE oranlarının kullanılacağına ilişkin bilgi yer almıyordu.


Buna karşın Türkiye İstatistik Kurumu tarafından konuya açıklık getirildi. Artışların bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı bazına yapılması gerektiği öngörüldü.


Açıklanan kira üfe oranlarına göre bu ay ev sahibi kiracısına en fazla yüzde 9,88 oranında zam yapabilecek.


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi, Ağustos 2014


Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %0,42 arttı

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2014 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre %0,42, bir önceki yılın Aralık ayına göre %6,33, bir önceki yılın aynı ayına göre %9,88 ve on iki aylık ortalamalara göre %9,55 artış gösterdi.


Kira artış oranları Ağustos 2014!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön