28 / 03 / 2024

Eylül'de doğalgaza zam yok!

Eylül'de doğalgaza zam yok!

Yıldız, partisinin il teşkilatı tarafından Melikgazi Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yıldız "Eylül'de doğalgaza zam yok" dedi...




Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Maliyetlerimiz arttı ancak eylül ayında da aynı doğal gaz fiyatlarıyla devam edeceğiz" dedi.


Yıldız, partisinin il teşkilatı tarafından Melikgazi Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı.


Gazetecilerin "Doğal gaza zam yapılacak mı?" diye sormaları üzerine Yıldız, doğal gazda Ağustos ayındaki, hatta çok uzun zamanlardan önceki fiyatlarla devam edildiğini söyledi.


Maliyetlerin arttığını her vesileyle dile getirdiğini belirten Yıldız, "Özellikle dolar fiyatlarının 2,16 gibi çok ciddi bir pariteye geldiğini belirtmiştik. Doğal gazı normal aldığımız fiyatın daha da altında bir fiyatla satıyoruz. Maliyetlerimiz arttı ancak eylül ayında da aynı doğalgaz fiyatlarıyla devam edeceğiz" şeklinde konuştu.


Yeni kabineyi değerlendiren Yıldız, 62'inci Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin vatana, millete hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundu.


Şerefle, onurla taşıdıkları görevleri devam ettirmelerinin Kayseri adına kazanç olduğunu belirten Yıldız, şunları kaydetti:


"Bizler koltuklarda gelip geçici olduğumuzu her vesileyle söylüyoruz. Bizler bu görevlerimizi zamanı geldiğinde bizden daha iyi yapacağına inandığımız arkadaşlarımıza devredeceğiz. Ama asıl olan, önemli olan AK Parti hükümetlerinin sürdürülebilir kalkınmayı, sürdürülebilir ilerleme ve büyümeyi kazanmış olmasıdır. Bu hükümetlerden hükümetlere değişen bir politika değil her hükümetin bir öncekinden daha da iyi olduğu bir yapıyı hep birlikte sergilememiz gerekiyor. Türkiye'nin büyümesi için bu son derece gerekli."


AK Parti hükümetlerinin son 12 yıldan beri Türkiye'nin iradesine konulan güçlü bir yapı olduğunu ifade eden Yıldız, "AK Partiyi çektiğinizde Türkiye'de siyaset diye bir şey kalmaz. O yüzden yine güçlü bir şekilde buna devam etmiş olacağız" dedi.


Bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunun ilklerle dolu olduğuna işaret eden Yıldız, 3 bin 500 kişilik katılımla Türkiye'yi sanatçısından akademisyenine, siyasetçisinden sivil toplum örgütlerine, her yönüyle kucaklayan bir yapıyı gördüklerini vurguladı.


 Türkiye'nin IŞİD petrolünü işlediği iddiaları


Bakan Yıldız, Türkiye'nin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün petrolünü işlediği yönündeki iddiaların sorulması üzerine ise şunları söyledi:


"Israrla ve altını kalın çizgilerle çizerek söylüyoruz, Türkiye, IŞİD'den herhangi bir petrol almamıştır, rafinerisinde, TÜPRAŞ'da böyle bir petrolü işlememiştir. Bunu herhangi bir yanlış anlamaya mahal vermeyecek şekilde çok açık ve net bir şekilde söylüyorum. Türkiye bir hukuk devletidir. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ne yapıyorsa hukuk içinde yapmak durumundadır ve hamdolsun öyle de yapıyoruz. Biz Irak'ın petrolünü alıyoruz ve bunu Bağdat'tan, hatta şu an İran'dan daha büyük kapasiteyle olduğunu söyleyebilirim. 11-12 ülkeden tedarikini yapıyor, en fazla tedarik ettiği ülke Irak'tır ama biz hem Bağdat'tan hem Erbil'den alıyoruz ve bunların gerekli sevkıyatlarını yapıyoruz. O yüzden Türkiye'nin bu yapısını 'IŞİD'den petrol alıyor' diyerek bozmaya çalışmanın hem enerji sektörüne yapılan önemli bir darbe hem de Türkiye siyaset tarihine, AK Parti hükümetlerimize yapılmaya çalışılan bir fitne olarak görürüm. Böyle bir şey söz konusu değil."


Dünya




Geri Dön