24 / 04 / 2024

Eymir’e ‘beton tehdit’ yargı yolunda!

Eymir’e ‘beton tehdit’ yargı yolunda!

Eymir Gölü’ne 150 metre mesafede, ‘Özel Çevre Koruma Bölgesi’ olarak belirlenen ve resmi kayıtta ‘ağaçlandırılacak alan’ olarak geçen araziye inşaat yapılması projesi yeniden gündeme geldi.



Mimarlar Odası  Ankara  Şube yöneticileri, yapılaşmanın olumsuz çevresel etkiler oluşturacağını belirterek, “Eymir Gölü’nün çevresini yapılaşmaya açılması niyetini yargıya taşıyacağız” dedi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:


PLAN İPTAL EDİLDİ


“4 Eylül’de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Eymir Gölü’nü yapılaşma tehditi altına alacak, diplomatik otelin yapılması planlan alanın ‘ağaçlandırılacak alan’ planını iptal etti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ağaçlandırılacak alan planını iptal etmiş durumda ve askıya çıkarmış durumda. Çevresel Etki Değerlendirme toplantısında da bunu belirtmiştik. Eymir Gölü’nün 150 metre uzaklıkta bir yapılaşmanın olması, gölün yapılaşma tehditiyle karşı karşıya olması anlamına gelecektir. Eymir Gölü’nün yapılaşmasına olanak tanıyacak bu projeyi yargıya taşıyacağız.”


Hürriyet Yerel




Geri Dön