25 / 04 / 2024

Eyüp 3. İcra'dan 3 milyon TL'ye satılık daire!

Eyüp 3. İcra'dan 3 milyon TL'ye satılık daire!

Eyüp 3. İcra Müdürlüğü,  Eyüp İlçesinde yer alan toplam değeri 3 milyon 500 bin TL olan daireyi satıyor. Eyüp 3. icra müdürlüğü'nde birinci ve ikinci satış olarak yapılacak ihaleler 9 Eylül 2011 Cuma günü 14:00 -14:15 arasında başlayacak



Eyüp 1. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;


T.C EYÜP 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI 

Dosya No: 2010/4181 Talimat

SATILMASINA KARAR VERİLEN TAŞINMAZIN, CİNSİ, NİTELİĞİ, KIYMETİ, ADEDİ, ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİ Taşınmazın Tapu Kaydı : İstanbul ili, Eyüp İlçesi Kemerburgaz Köyü, Davutpaşa Mevkiinde kain, 2 pafta, 185 parsel sayılı, 5900 m2 miktarlı, bahçe vasıflı, malikeri 1/2 oranında Türker Harman ve 1/2 oranında Salih Ersin Özgümüş olan taşınmazın tamamı.

Taşınmazın İmar Durumu : İstanbul İli, Eyüp İlçesi, Kemerburgaz Köyü, Davutpaşa Mahallesi, 2 pafta, 185 parsel sayılı yer 18.12.2007 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Davutpaşa Mevkii Uygulama İmar Planı'nda kısmen aynk nizam H:6.50 E.0.25 yapılanmalı konut alanında, kısmen de dere içi ve dere koruma alanında, bir kısmı da imar yolunda kalmaktadır. Taşınmazın Halihazır Durumu : Bilirkişiler tarafından Eyüp İcra Hukuk Mahkemesi'nin 17.03.2011 tarih ve 2010/739 E., 2011/143 K. sayılı ve kesin nitelikli kararma esas olmak üzere tanzim edilen 18.10.2010 tarihli bilirkişi raporuna göre satışa konu taşınmaz: İstanbul İli, Eyüp İlçesi, Kemerburgaz Köyü, Davutpaşa Mevkiinde, çift alan köyüne giden yol olan ve Davutpaşa Caddesi olarak bilinen caddeden (82) kapı numaralı, 185 parsel sayılı taşınmazdır.

Yerinde yapılan incelemede taşınmazın, 69 parselin hemen doğusunda yer aldığı; 69 parsel sayılı taşınmazla bir bütün olarak kullanıldığı ve site görünümünde olduğu görülmüştür. 185 parsel sayılı taşınmazdaki yapılara 69 parsel sayılı taşınmazda bulunan ana giriş kapısından girilmek suretiyle ulaşılmaktadır. Bu site görünümündeki yapıların ana giriş kapısından girildiğinde ilk karşılaşılan zemin ve kısmi normal kattan oluşan yapı ile hemen doğusundaki havuz kısmen 69 parsel sayılı taşınmazda, kısmen de 185 parsel sayılı taşınmazda kalmaktadır. Ayrıca 69 parsel sayılı taşınmazın içerisinde birkaç ağaç, bekçi kulübesi ve sitenin ana giriş kapısı bulunduğu görülmüştür. 69 ve 185 parsel sayılı taşınmazların üzerindeki binaların olduğu kısımların etrafı duvar ve demir çit ile çevrilidir. Dosyasında 185 parsel üzerindeki binalar ile ilgili Eyüp İlçe Belediye Başkanlığının yazı ve tutanaklarında İmar Kanunu'nun 18. maddesi uyarınca taşınmazın bulunduğu bölgede imar uygulamasının yapılmamış olması, taşınmaz hakkında verilmiş olan yıkım ve para cezası kararlarının bulunduğu ve parselin kısmen de dere mutlak koruma alanında ve bir kısmının da yeni yapılacak imar yolu içinde kaldığı tespit edilmiştir.

1- 69 ve 185 parsellere oturan 2 katlı binanın dış cephe duvarları sıvalı ve boyalıdır. Binanın zemin katında yaşam alanlan-salonlan ve mutfak piyesleri konumlanırken üst katında ise banyolu yatak odaları - müstakil banyo piyesleri konumlanmıştır. Bina boşaltılmış, mutfak dolapları sökülmüş, banyo vitrifıye ve armatürleri yerlerinden kaldırılmış, bir bölüm tavan aydınlatması olan spotlar sökülmüş durumdadır. Ana binanın zemin katında meskenin dışında direkt girişi olan garaj bölümü, kazan dairesi bölümü ile ön kesimde yine müstakil giriş kapısı olan bir adet görevli evi yer almaktadır. 69 parsel üzerindeki binanın arazi şartlarında gerçekleşen kaba ölçümlere göre yaklaşık 80-100,00 m2'lik bölümü 185 parsel sınırı içinde konumlandırılmıştır. Binada yerden ısıtma tesisatı döşenmiş, doğalgaz ve/veya LPG yakıt tüketilmesi öngörülerek tesisat buna göre düzenlenmiştir.

2- Yüzme Havuzu: 69 ve 185 parseller üzerinde oturan güneşlenme terasları ile birlikte yaklaşık 180 m2 alanlı yüzme havuzunun, yaklaşık 71,00 m2'lik bölümü 185 parselde kalmaktadır.

3- Bina: 185 parsel hudutları içinde kalan ikinci bina yine iki katlı olup yaklaşık 520 m2 oturum alanlıdır. Bazı kesimlerde bölümler yüksek tavanlı tek kat olarak planlanmıştır. İki katlı binanın dış cephe duvarları sıvalı ve boyalı olup binaya zemin kattan girildiğinde hol bölümüne geçilmektedir. Holün üzerinde galeri boşluğu bırakılmış olup duvarları macunlu, saten boyalı, zemini mermer plak kaplamalıdır. Yeterli ışık imkanının sağlanması amacı ile geniş alanlarda pencere açıklıkları bırakılmıştır. Girişe yemek odası piyesi yer almaktadır. Zemini ahşap parke kaplı, duvarları macunlu saten boyalı ve pencereleri ısıcamlı alüminyum doğramalı olup; pencereler geniş açıklıktı tutulmuş dış bahçe ile ev içi mekanın bütünlüğü gözetilmiştir. Yine mutfak piyesi zemini aynı şekilde seramik kaplı olup; orta açıklıkta ve duvar kenarlarında devam eden mutfak dolapları ve ankastre beyaz eşyaları yer almaktadır. İthal ahşap mutfak dolapları tezgah altı ve üstü olarak yerleştirilirken bazı bölümlerde ise boy kiler dolapları da konumlanmıştır. Piyesin zemini mermer plak kaplamalıdır. WC piyesinde zemin mermer plak kaplamalı, duvarlar belirli bölümde mermer mozaik kaplamalıdır. İçinde klozet takımı ve lavabosu ile duş kabini mevcuttur. Koridordan ön cephedeki günlük yaşam bölümüne ulaşılmaktadır. Piyesin ön bakışında duvar tamamen pencere açıklığı olarak geçilmiş dış mekanla piyesin birlikteliği, sağlanmıştır. Isı camlı alüminyum doğramaların bir bölümü sürgülü olup dışarıya çıkış sağlanabilmektedir. Piyesin zemini cilalı ahşap parke kaplamalı, duvarları macunlu ve saten boyalıdır. Merdiven çıkış holü ile bağlantılı koridora açılan kesimde yatak odaları yer almaktadır. Odaların müstakil banyoları mevcut olduğu öğrenilmiştir. Bu bilgilere göre piyeslerde zemin ahşap parke kaplı duvarları macunlu saten boyalı, dekoratif ahşap boy dolaptı, banyolarda lüks sınıf vitrifıye, jakuzi ve diğer malzemeler kullanılmış olup; zeminleri granit seramik kaplamalı olduğu bilgisine ulaşılmıştır. Genelde tavandan aydınlatma sağlanırken kalorifer peteklerinin üzerleri seperatörle kapatılmıştır. Binada lüks kalite malzeme ve işçilik kullanılmıştır. Binada yerden ısıtma tesisatı döşenmiş, doğalgaz ve/veya LPG yakıt tüketilmesi ön görülerek tesisat buna göre düzenlenmiştir.

4- Bina: 185 parselin doğu kesiminde konumlanmış olan iki katlı mesken amaçlı bina yaklaşık 520 m2 oturum alanlıdır.
Binanın dış cephe duvarları sıvalı ve badanalı olup ince inşaat işleri yukarıda diğer binalarda açıklandığı üzeredir. Binada
lüks kalite malzeme ve işçilik kullanılmıştır. Binada yerden ısıtma tesisatı döşenmiş, doğalgaz ve/veya LPG yakıt tüketilmesi
öngörülerek tesisat buna göre düzenlenmiştir. Parselde kullanma suyu bahçe içindeki artezyenlerden sağlanırken, kullanılan
su ise fosseptik çukuruna verilmektedir. Taşınmazın bulunduğu bölgedeki parsellerin genelde tarla/bahçe vasıflı olduğu,
ancak 1992 senesini takip eden son yıllar içinde yakın yöredeki parsellere iki katlı müstakil vila tipi konutların yapımının
artmakta olduğu, yine komşu yörede KEMER COUNTRY - Mesa evleri ve bunun gibi sosyal aktiviteli prestijli site
yaşamının aynı yıllarda başlaması ile son 15-20 yıldır yöreye rağbetin arttığı ve eğilimin halen devam ettiği gözlenilmiştir.
Göktürk - Kemerburgaz hattından geçen TEM otoyolu ile Hatsal Kavşağında bağlanan ve inşaatı kısımlar halinde devam
eden Kırklareli bölünmüş Devlet yolu ile Bölgenin Şehir ile bağlantısı çok kolay hale gelmiştir.

Parselin yakın çevresi henüz kamu hizmetlerinden çok kısıtlı olarak yararlanabilmektedir. Yakın bölgeden geçen asfalt
yoldan istifade edilerek yine ulaşımın Kemerburgaz köyüne kadar özel araçlarla sağlanırken, köyden sonra toplu ulaşım
vasıtaları ile de ulaşım imkanlarının müsait olduğu belirlenmiştir. Kemerburgaz ve Göktürk Köyü ise her türlü kamu
hizmetinden yararlanmaktadır.

Taşınmazın Kıymeti:

Eyüp İcra Hukuk Mahkemesi'nin 17.03.2011 tarih ve 2010/739 E., 2011/143 K. sayılı kararma göre satışa çıkarılan
taşınmazın değeri:

Arsa değeri 5.900 x 470.-TL = 2.773.000.-TL

Binalar - havuz ve mütemmim cüzler = 727.000.-TL

TOPLAM        = 3.500.000.-TL (Üç Milyon Beş Yüz Bin Türk Lirası)'dir. İhalenin Yapılacağı Yer, Gün ve Saat: ihaleler EYÜP 3. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDE YAPILACAKTIR Birinci Satış: 09/09/2011 Cuma günü; 14:00 -14:15 saatleri arasında yapılacaktır.

İkinci Satış : 19/09/2011 Pazartesi günü; 14:00 -14:15 saatleri arasında yapılacaktır.

SATIŞ ŞARTLARI

1- Birinci satış yukarıda tayin edilen gün, yer ve saatlerde AÇIK ARTIRMA suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin %60'ını ve rüçhanlı alacakhİar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla, yukarıda yazılı yer, gün ve saatlerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacaklarını, tahmin edilen kıymetin %40'mı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklarının toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetinin %20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar bir banka teminat mektubu vermesi gerekmektedir. Satış peşin parayla yapılacaktır. Alıcı talep ederse, 10 günü geçmemek üzere süre verilebilir. Tellayiye resmi, Damga vergisi, Katma Değer Vergisi, tapu alım harcı ve masrafları alıcıya aittir. Satış tarihi itibarıyla varsa gayrimenkulun aynına ilişkin birikmiş vergiler ve tapu satım harcı satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile ilan tarihinden itibaren onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri gerekmektedir, aksi takdirde, hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- Alıcı, ihaleye alacağa mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydı ile ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile satış bedelini derhal veya İİK'nın 130. maddesine göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır. Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse müddetinde parayı vermezse ihale karan fesholunarak kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arzetmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen yedi gün müddetle artırmaya çıkardır. Bu artırma ilgililere tebliğ edilmeyip; yalnızca satıştan en az 7 gün önce yapılacak ilanla yetinilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için Müdürlüğümüzde açık olup; masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/4181 Talimat sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. Adresleri tapuda kayıtlı olmayan alakadarların adres tahkiki yapılmayacak olup; işbu satış ilanı, tebligat yerine geçecektir. 03/05/2011.
(İİK m 126) (www.bik.gov.tr) Basın : 30346

 Münevver Danış/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön