28 / 03 / 2024

Eyüp Akbal, Fuzulev sistemi hakkında bilgi verdi!

Eyüp Akbal, Fuzulev sistemi hakkında bilgi verdi!

Fuzulev Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, Fuzulev sistemi hakkında bilgiler vererek, Fuzulev’in kampanya ve avantajlarını anlattı.



Akbal, “Fuzulev sistemi ile banka kredisi, faiz, peşinat, ara ödeme gibi durumları düşünmenize gerek kalmıyor. Türkiye’nin her yerinden ev sahibi olabiliyorsunuz” diye konuştu.


1. Fuzulev nasıl bir firmadır? Sistem ve yapısı hakkında bilgi verebilir misiniz? 


Fuzulev, Fuzul Grup şirketlerinden birisidir. Grup şirketlerimiz bünyesindeki markalardan biri olan Fuzulev sistemi ile banka faizi, ara ödeme, peşinat gibi insanları çoğu zaman zorlayan ev satın alma yöntemlerine alternatif bir sistem geliştirerek sabit gelirli kesimin de kolayca ev sahibi olabilmelerini hedefledik. Fuzulev sistemi yıllarca emek vererek büyüttüğümüz ve güven unsurunun temel olduğu Fuzul Otomotiv’den yola çıkarak kurulmuştur. Daha net açıklamak gerekirse; bizim Fuzul olarak hikâyemiz, 1992 yılında başladı. İlk etapta titizlikle fizibilite çalışmalarını yürüttüğümüz otomotiv sektörü üzerine yoğunlaştık ve Fuzuloto’yu kurduk. Bu yapıyı da zamanında bir halk geleneği haline gelmiş olan ‘altın günü’ mantığıyla geliştirdiğimiz bir sistemle kurguladık. İlk iki yıl altyapı çalışmaları ile uğraştıktan sonra profesyonel bir şekilde sistemimizi kamuoyuna duyurduk. Biz, insanların birbirlerine danışarak bir dayanışma ve elbirliği içerisinde araç sahibi olmalarını hedeflemiştik ve çok kısa bir süre içerisinde ülkemizde güzel bir karşılık buldu. Yaklaşık olarak 130’un üzerinde bir bayi ağına erişerek Türkiye’nin her noktasında temsil edildik.


Araç sektöründe otomotivle ilgilenirken; araç kaskosu, trafik sigortası, ev sigortası, yangın ve hırsızlık gibi operasyonlar için de 1994 yılında Akva Sigorta’yı kurduk. Yani iş işi doğurdu diyebiliriz. 2000 yılında FuzulAutocity ikinci el araç merkezimizi kurduk. Türkiye’nin ilk kurumsal ve en büyük ikinci el oto merkezi olarak faaliyete girdik. Aynı yıl uluslararası alanda da sağlık sektöründe Afiyet Tıbbi Malzemeler adı altında medikal şirketimizi hayata geçirdik. 2014 yılında kurduğumuz Nevita ile de körfez ülkelerine açılmaya başladık.


2. Fuzulev kampanyaları hakkında bilgi verebilir misiniz? 


Fuzulev sistemi sürdürülebilir ve çok iyi işleyen bir sistemdir. Her koşulda oldukça avantajlı ve uygun ödeme koşulları yaratan bu sistem dâhilinde zaman zaman özel kampanyalar düzenlediğimiz de oluyor tabi. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla başlayan bir kampanyamız var şu anda kampanyamız 24 Kasım - 1 Aralık tarihleri arasında geçerli olacaktır. Bu tarih aralığında sistemimize dâhil olan değerli öğretmenlerimiz için özel bir indirimimiz var.  Bu kampanya ile isteyen tüm öğretmenlerimizin daha rahat koşullarda ev sahibi olabilmesine ve hayallerini gerçekleştirmelerine vesile olmak istiyoruz.


3. Fuzulev’in kişiye getireceği avantajlar nelerdir? 


Her şeyden önce Fuzulev sistemi ile banka kredisi, faiz, peşinat, ara ödeme gibi durumları düşünmenize gerek kalmıyor. Türkiye’nin her yerinden ev sahibi olabiliyorsunuz. Sizinle aynı ödeme koşullarına sahip diğer katılımcılarla oluşturulan gruplara dâhil olarak yardımlaşma ilkesi ile hem ev sahibi olana kadar kira desteği alıyorsunuz hem de vade ortasına kadar mutlaka ev sahibi oluyorsunuz. Katılımcılarımızı 40 aydan 120 aya kadar diledikleri vade grubuna dâhil edebiliyoruz. Ayrıca bu süreç içerisinde katılımcının ekonomik gücünde olumlu ya da olumsuz bir değişiklik olursa ödeme şeklini, grubunu değiştirebildiği gibi ödemelerini dondurabiliyor, gerekli görürse sistemden çıkabiliyor.


4.Konya'da ve Türkiye'de kaç şubeniz var? 


Konya’da bir tane şubemiz bulunuyor. Türkiye genelinde ise şube sayımızı istikrarlı bir şekilde arttırıyoruz. Türkiye genelinde ama özellikle Anadolu illerinden büyük talep görüyoruz. Şu an büyük şehirlerin hemen hepsinde varız. Yaklaşık 21 noktada bizlere doğrudan ulaşmak mümkün.


5. Fuzulev ile nasıl ev sahibi olunur? Ödeme sistemi nasıl işliyor?


Daha önce de dile getirdiğim gibi Fuzulev sisteminin temelinde yardımlaşma ilkesi var. Sistemin biraz daha detayına inersek; ilk olarak katılımcılarımıza dört değişik ödeme alternatifi sunuyoruz. Bunlar; ‘Çekilişli Kira Destekli Ödeme’, ‘Vade Ortası Sistemi’, ‘Peşinatlı Erken Teslim Sistemi’, ‘Ara Ödemeli Sistem’ olarak adlandırılıyor. Öncelikle ev almak isteyenlerden ortalama aynı bütçeye sahip kişiler talebe ve vade süresine bağlı olarak 40, 60, 80, 100 ya da 120 kişilik gruplara dahil ediliyor. Oluşturulan gruplarda yapılan çekiliş sonrasında herkes sırasıyla evine kavuşuyor. Her bir sistemin kendine göre avantajları var.  Hepsinin ortak özelliği en geç vade ortasında katılımcıları ev sahibi yapıyor olması.


6.  Fuzulev sistemi ile herkes ev sahibi olabilir mi? Belli bir kriteriniz var mı? 


Evet, Fuzulev ile her gelir grubundan herkes ev sahibi olabiliyor.


7. Fuzulev’in hedefleri nelerdir? Geleceğe dönük yeni bir projeniz var mı? 


Fuzulev olarak önceliğimiz Türkiye genelinde daha çok noktada bulunmak. Böylece ev sahibi olmak isteyip de bilgi sahibi olmak isteyen herkes Fuzulev sistemine hâkim, kurumsal kimliğimizi temsil eden, birinci sınıf eğitimli ekiplerimizden yani ilk ağızdan bilgi alıyor olacak. 2016 yılı içerinde şubeleşme konusunda yatırımlarımıza devam etmeyi ve daha çok insana ulaşmayı hedefliyoruz.


Konya Yenigün


Geri Dön