19 / 04 / 2024

Eyüp Bahariye Sitesi'nde 20 konut tahliye edildi!

Eyüp Bahariye Sitesi'nde 20 konut tahliye edildi!

İTÜ İnşaat Mühendisliği'nin yaptığ inceleme sonucu Eyüp Düğmeciler Mahallesi Şifa Yokuşu Sokakta bulunan Bahariye Sitesi A-8 bloktaki 20 konut tahliye edildi



Eyüpte depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle 5 katlı 20 daireli bir bina tahliye edildi. İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Betonarme Yapılar ve Deprem Mühendisliği Çalışma Grubundan Yrd. Doç. Dr. Beyza Taşkının yaptığı inceleme üzerine, Düğmeciler Mahallesi Şifa Yokuşu Sokakta bulunan Bahariye Sitesi A-8 bloktaki boşaltılması kararlaştırdı.

Karar üzerine, Eyüp Belediyesi zabıta ekipleri, sabah saatlerinde söz konusu adrese gelerek, 5 katlı binanın 20 dairesinde oturanlar tahliye edildi.

Tahliyenin ardından bina mühürlenirken, binadan çıkarılanlara yer gösterilmediği, akrabalarının yanına gitmek zorunda kalacakları öğrenildi.

Öte yandan, Yrd. Doç. Dr. Taşkın tarafından binada 11 Mart 2011 tarihinde yapılan incelemenin ardından hazırlanan raporda, şu tespitler yer alıyor:

"Korozyonun önemli düzeyde yoğun olması, gözlemlenen çatlakların yer yer santimetreleri bulması ve beton kalitesinin gözle görülür düzeyde düşük olması dolayısıyla incelemeye konu olan binanın en kısa sürede yatay deprem yüklerini güvenle taşıyacak betonarme perdeler ile güçlendirilmesi yerinde olacaktır. Ayrıca korozyon hasarı olan tüm kolonların mantolanması gereklidir. Ancak bu imalat sırasında binanın boşaltılması gerekecek olup, binanın yaşı da göz önünde bulundurulduğunda can ve mal güvenliği açılarından, yıkılarak yeniden yapılması tavsiye edilmektedir."

AA


Geri Dön