19 / 04 / 2024

Eyüp Belediyesi tarihi tekkeleri restore ediyor!

Eyüp Belediyesi tarihi tekkeleri restore ediyor!

Eyüp Belediyesi, ilçedeki tarihi tekkeleri restore ederek, kültürel faaliyetler için mekan oluşturuyor. Bugüne kadar 10 tekkeyi restore eden belediye, 19 tekkeyi de kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor.



Eyüp’te restorasyonu tamamlanan Sertarikzade, Hatuniye, Emin Baba, Vezir, Şeyhülislam Mustafa Efendi ve Afife Hatun tekkeleri, kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapıyor. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, yaptığı açıklamada, ilçedeki 19 tekkenin 10’unun restorasyonunun tamamlandığını belirtti. Tekkelerde gençlere, çocuklara ve erişkinlere yönelik kültür sanat faaliyetleri yapıldığını kaydeden Aydın, tekkelerin kültür, sanat ve eğitim faaliyetlerinde kullanılmasının çok uygun ve doğru bir tercih olduğunu söyledi. Tekkelerin korunması gereken mimari binalar olduğunu vurgulayan Aydın, Afife Hatun Tekkesi’nin son ihya edilen tekkelerden olduğunu aktardı. Eyüp’te Sertarikzade Tekkesi, Hatuniye Tekkesi, Emin Baba Tekkesi, Vezir Tekkesi ve Şeyhülislam Mustafa Efendi Tekkesi ve Bahariye Mevlehanesi’nin restorasyonun tamamlandığını ve kültürel faaliyetler için kullanıldığını anlatan Aydın, Kaşgari Tekkesi’nin restorasyonun devam ettiğini kaydetti.


Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Sultan’da en son Afife Hatun Tekkesi’nin restorasyonunun tamamlandığını belirtti. Bir kadın adını taşıyan tekkenin kadınları bilinçlendirmeye yönelik kültürel etkinliklere ev sahipliği yapmasının daha uygun olacağını düşündüklerini anlatan Aydın, “Afife Hatun Kültür Merkezi”nin kadınların kişisel, fiziksel, psikolojik her türlü gelişimlerine uygun faaliyetlere ev sahipliği yaptığını söyledi.


Yeni Akit


Geri Dön