25 / 04 / 2024

Eyüp Belediyesi’nden Göktürk’ü rahatlatacak projeler!

Eyüp Belediyesi’nden Göktürk’ü rahatlatacak projeler!

Eyüp İlçesi’nin önemli merkezlerinden biri olan Göktürk’te bir süredir devam eden trafik sorununun çözümü için Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın önemli projeleri hayata geçirmeye başladı.




Eyüp Belediyesi Göktürk’teki trafik ve otopark sorununu kökten çözmek için önemli adımlar atıyor.

Eyüp İlçesi’nin önemli merkezlerinden biri olan Göktürk’te bir süredir devam eden trafik sorununun çözümü için Başkan Remzi Aydın önemli projeleri hayata geçirmeye başladı.

Cumhuriyet, Hacı Ahmet ve İstanbul Caddeleri üzerinde 3 adet ayrı otopark alanı oluşturulduğunu belirten Başkan Remzi Aydın, “Göktürk Caddesi’ndeki trafiğin rahatlaması için ilave parklanma alanları düzenlendi. 2 B uygulamasında yapılacak binalarla ilgili bir düzenleme getiriyoruz. Daire başına 2 araçlık otopark yapılması zorunlu olacak. Her dairenin 2 araçlık yeri olduğunda böylece cadde ve sokaklarda araç park edilmesinin önüne geçmiş olacağız. Kamyon parklanması ve mahalle içine kamyonların girmemesi konusu ile ilgili olarak derneklerle görüşmeler yapılarak alternatifler belirledik” dedi.

Ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğü ile de işbirliği yapıldığını belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “İlçemize bağlı trafik ekipleri de yoğunluğu olan caddelerde uygunsuz park yapılmasının önüne geçecek çalışmalara devam ediyor. Bir süredir devam eden trafik ekiplerinin uygulamasında hatalı park eden araçlara ceza kesiliyor ve araçlar çekilmek zorunda kalıyor. Bu sıkıntıları Göktürklülerle birlikte çözeceğiz. Zabıta ekiplerimiz de düzensiz parklanma ve işgallerle ilgili ciddi bir çalışma başlattı. Ekiplerimiz de bu sıkıntının önüne geçmek için önemli bir çaba sarf ediyor. Önümüzdeki dönemde İspark ile işbirliği yapılarak otoparklar oluşturmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Eyüp Belediyesi


Geri Dön