16 / 04 / 2024

Eyüp Esentepe İlköğretim Okulu öğrencileri okullarını istiyor!

Eyüp Esentepe İlköğretim Okulu öğrencileri okullarını istiyor!

Eyüp Esentepe İlköğretim Okulu öğrencileri ve velileri İl Özel İdaresi yetkililerine işte böyle sesleniyor. Geçen yıl yeniden yapılmak üzere yıkılan, ancak henüz temeli bile atılmayan okullarının bir an önce tamamlanmasını istiyorlar



İl Özel İdaresi, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması Projesi'ni yürütüyor bildiğiniz gibi... Kamuoyunda bilinen adıyla İSMEP... Kentteki kamu binaları, özellikle de okullar depreme karşı güçlendiriliyor ya da yıkılıp yeniden yapılıyor. Proje harika... Gelin görün ki uygulamada zaman zaman ciddi sorunlar çıkabiliyor, örneğin yıkılan binaların tekrar yapımının gecikmesi gibi... Genellikle de okul güçlendirilmelerinde bu tip sorunlarla karşılaşılıyor.

YENİDEN İHALE...

Hatırlayın, belki de onlarca kez yıkılan ancak yapımı geciken okullarla ilgili haberler okudunuz bu sütunlarda... İşte şimdi o haberlerden biri daha geliyor... Bu kez Eyüp'teyiz. Esentepe İlköğretim Okulu, Nisan 2011'de proje kapsamında yıkıldı. 1200 öğrenci de Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na yönlendirildi. Okulun bir yıl içinde tamamlanacağı söylendi ancak.... Hiç de söylenen gibi olmadı. Yıkımın ardından neredeyse bir yıl geçmesine rağmen ortada inşaat falan yok. Çocuklar başka bir okulda tıklım tıkış eğitim görüyor. Veliler yıkılan okulun akıbetini öğrenmek istiyor ama yetkililerden sağlıklı bir bilgi almak mümkün olmuyor. Okulun inşaatını yüklenen müteahhit firmanın iflas ettiği, yeni bir ihale açılacağı gibi söylentiler ortalıkta dolaşıyor. Tabii süreç uzadıkça sinirler de geriliyor. Veliler doğal olarak İl özel İdaresi'nden bir açıklama bekliyor. Sahi, ne olacak bu okulun hali İşte bu soruyu yönelttiğim İl Özel İdaresi'nden sevindirici bir haber geldi. Okul inşaatım yüklenen şirketin sözleşmesinin feshedildiğini söyleyen yetkililer, 26 Mart'ta yeniden ihaleye çıkılacağını, nisan ayında da inşaatın tekrar başlayacağını ve en kısa zamanda tamamlanacağını açıkladı.

Özel İdare: Bizimle ilgisi yok
Söz İl Özel İdaresi'nden açılmışken... Geçtiğimiz günlerde sizlerle yine yenilenen bir okuldaki sorunu paylaşmıştık hatırlayacağınız üzere... Kâğıthane Ziyapaşa İlköğretim Okulu da yıkılmış, başka bir okula nakledilen öğrencilere de servis tahsis edilmişti. Ne var ki servisler yetersiz ve düzensiz olduğundan öğrenciler büyük sıkıntı çekiyordu. Özel İdare, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "İstanbul İl Özel İdaresi, taşıma hizmeti verdiği söz konusu okulda, her taşıma işinde olduğu gibi İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talebi doğrultusunda toplam 38 araç, 760 koltuk sayısı ile (her öğrenciye bir koltuk düşecek şekilde) 758 öğrencinin, taşınması işi, yine İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün kontrolü altında hizmet alım yöntemiyle devam etmektedir. Dolayısıyla İstanbul İl Özel İdaresi'nin sorun ile ilgili hiçbir ilgisi yoktur. Servis araçlarının denetimi ise İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır."

Esra Boğazlıyan/Habertürk

 


Geri Dön