29 / 03 / 2024

Eyüp-Pierre Loti teleferik hattı Miniatürk'e uzatılacak!

Eyüp-Pierre Loti teleferik hattı Miniatürk'e uzatılacak!

Haliç sadece denizden değil, artık havadan da geçebilecek. İstanbul'un nostaljik mekanlarından olan Eyüp Pierre Loti tepesindeki teleferiğin hattı genişletiliyor. Mayıs ayında başlanacak projenin 420 gün sürmesi planlanıyor.



Haliç sadece denizden değil, artık havadan da geçebilecek. İstanbul'un nostaljik mekanlarından olan Eyüp Pierre Loti tepesindeki teleferiğin hattı genişletiliyor.


Tarihi teleferik, yeni hatlarla Haliç'in üstünden Miniatürk'e kadar uzatılacak. Böylece Pierre Loti'ye gezmeye gelen birisi Haliç'e 5 dakikada geçebilecek. 1.9 kilometre uzunluğundaki hat 49 yolcu kabiniyle hizmet verecek. 3 istasyondan oluşan hat saatte 1.500 kişi taşıyacak. Mayıs ayında başlanacak projenin 420 gün sürmesi planlanıyor.


Akşam


Eyüp'e 2 yeni teleferik hattı!




Haber Sabah'ta şu şekilde yer aldı;


Eyüp-Piyerloti teleferik hattına iki yeni hat daha ekleniyor. İlk hat Piyerloti'den Miniatürk'e kadar uzanacak ve saatte bin 500 yolcu taşıyacak. Diğer hat ise Miniatürk-Alibeyköy-Vialand arasında yapılacak.


İstanbul'un tarihi ve turistik bölgelerinde ulaşımın kolaylaştırılması amacıyla planlanan Eyüp-Piyerloti-Miniatürk teleferik hattının yapımına başlanıyor. Eyüp'ten Piyerloti'ye ulaşımı sağlayan teleferik hattı Miniatürk'e uzatılırken, Miniatürk-Alibeyköy-Vialand arasında da yeni bir teleferik hattının yapılması planlanıyor. Tek halatlı taşıyıcı sistemden oluşan ilk hat, 8 kişilik kabinlerden oluşacak. Teleferik, saatte bin 500 kişi taşıyacak ve Eyüp ile Miniatürk arasındaki yolculuk süresini 7 dakikaya düşürecek. 49 yolcu kabininin hizmet vereceği 1,9 kilometre uzunluğundaki hat 3 istasyondan oluşacak. Mayıs ayında başlanacak projenin yapımı 420 gün sürecek. Yapımı planlanan diğer 3.5 kilometrelik Miniatürk -Alibeyköy -Vialand teleferik hattı ise 4 istasyondan oluşacak. Miniatürk-Vialand arasındaki yolculuk süresini 11 dakikaya indirecek bu teleferik hattının, saatte tek yönde 2 bin yolcu taşıması öngörülüyor.




Sabah




Bu haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şöyle yer aldı:




Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ilçeye kazandırılacak yeni teleferik hattının müjdesini verdi. Eyüp-Pierre Loti teleferik hattı Miniatürk'e uzatılırken, Miniatürk-Alibeyköy-Vialand teleferik hattının da yapılması planlanıyor.


Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ilçeye kazandırılacak yeni teleferik hatlarının müjdesini verdi. Yeni yapılacak Eyüp - Pierre Loti - Miniatürk teleferik hattı 1,9 kilometre uzunluğa sahip olacak ve 3 istasyondan oluşacak. Eyüp ile Miniatürk arasındaki yolculuk süresini 7 dakikaya düşürecek hatla, saatte tek yönde bin 500 yolcu taşınması planlanıyor.

Bir diğer proje olan 3,5 kilometrelik Miniatürk -Alibeyköy -Vialand teleferik hattı ise 4 istasyondan oluşacak. Miniatürk Vialand arasındaki yolculuk süresini 11 dakikaya indirecek bu teleferik hattının, saatte tek yönde 2 bin yolcu taşıması öngörülüyor.

Proje 2,5 yıl içinde tamam

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından ilçeye kazandırılacak 2 metro, 2 tramvay ve bir teleferik hattının çalışmalarının devam ettiğini anlattı. Projelerin 2,5 yıl içinde tamamlanmasının beklendiğini söyleyen Aydın, Eyüp Meydanı'ndan Pierre Loti'ye 10 yıldır hizmet veren teleferiğin bölgeye yetmediğine dikkati çekti. Pierre Loti'den Miniatürk'e gidecek teleferik hattıyla ilçede iki teleferik hattının hizmet vereceğini dile getiren Aydın, teleferik projelerinin, ekonominin canlanmasına katkısının yanında kültürel ve sosyal iletişimi de sağladığına işaret etti.


Başkan Aydın, teleferikte hafta sonları ciddi anlamda sıra olduğunu belirterek, "Eyüp Pierre Loti'yi yılda yaklaşık 3 milyon kişinin ziyaret ediyor. Bu da yoğun talebin olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla teleferik konusunda kapasite artırımı olacak ve yeni hatlar oluşturulacak. Teleferik, Eyüp ve civar bölgelerde yerli ve yabancı turistlerin daha çok gezmesini sağlayacak" dedi.

Tramvay hattı ve bisiklet yolları da geliyor

Eminönü'nden Alibeyköy'e Sahil hattı boyunca bir tramvay hattının planlandığını söyleyen Başkan Aydın, "Tramvay hattına paralel olarak bisiklet yolları da oluşturulacak. Eminönü'nden Eyüp'e kadar, ileriki dönemlerde Florya'ya kadar uzayacak. İstanbul'un olabildiği kadar uzak noktalarında bisikletle insanlarımız önümüzdeki bir iki yıl içerisinde gezme fırsatı bulacak. Özellikle ulaşım konusunda Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş'ın önemli çalışmaları var. Eyüp'e bu konuda da büyük destek veriyor. Kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.



Yeni Şafak





Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İstanbul Eyüp'e iki yeni teleferik hattı geliyor. Miniatürk-Alibeyköy-Vialand teleferik hattının yapılması planlanırken, Eyüp-Pierre Loti teleferik hattı da Miniatürk'e uzatılacak.


Yeni hatlarla birlikte saatte bin 500 kişi taşınacak ve Eyüp ile Miniatürk arasındaki yolculuk süresi 7 dakikaya düşecek. 49 yolcu kabininin hizmet vereceği 1,9 kilometrelik hatta, üç durak bulunacak. Yapımı planlanan diğer 3,5 kilometrelik Miniatürk-Alibeyköy-Vialand hattı ise dört duraktan oluşacak. Yolculuk süresini 11 dakikaya indirecek bu teleferik hattının, saatte tek yönde iki bin yolcu taşıması öngörülüyor.



Fatih ÖZER/Yeni Şafak



Geri Dön