26 / 04 / 2024

Eyüp'e 2,5 yıl içinde metro, tramvay ve teleferik hattı yapılacak!

Eyüp'e 2,5 yıl içinde metro, tramvay ve teleferik hattı yapılacak!

Eyüp Belediye Başkan Remzi Aydın, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak 2 metro, 2 tramvay ve bir teleferik hattının çalışmalarının 2,5 yıl içinde tamamlanacağını açıkladı.



Eyüp Belediye Başkan Remzi Aydın, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak 2 metro, 2 tramvay ve bir teleferik hattının çalışmalarının devam ettiğini ve bunların 2,5 yıl içinde tamamlanmasının beklendiğini açıkladı.


Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, SİT alanı olan ilçenin merkezinin ihya edilmesine yönelik çalışmalar yaptıklarını belirterek, Bilgi Üniversitesi ile işbirliği yaptıklarını, Tarihi Merkez Yönetim Planı çalışması yürüttüklerini anlattı.


Trafiği rahatlatacak projelerin yakında vatandaşın hizmetine sunulacağını aktaran Aydın, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak 2 metro, 2 tramvay ve bir teleferik hattının çalışmalarının devam ettiğini ve bunların 2,5 yıl içinde tamamlanmasının beklendiğini kaydetti.


- "Eyüp Sultan Türbesi ay sonu açılıyor"


Eyüp'te kentsel dönüşümün çalışmalarının başladığını kaydeden Aydın, şu bilgileri verdi:


"Haliç'in sanayi bölgesi olmasından dolayı etrafında gecekondulaşma olmuştu. Kentsel dönüşüm bir zorunluluk, kurtarıcı. Eyüp'te bu lokasyonlarda kentsel dönüşümü mutlaka yaptıracağız. Ayrıca, Eyüp Sultan Türbesi'nde yaklaşık 4 yıldır devam eden restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Restorasyonu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. Çok titiz bir çalışma yürütülüyor. Tarihin gördüğü en büyük restorasyon gerçekleştirildi. Türbe, şubat sonunda ziyaretçilerine kapılarını açmış olacak. İnanç turizmi konusunda da projeler hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Eyüplüleri, 'vuslat yolculuğu' Mart'ta Mevlana ile buluşturacağız."




Geri Dön