25 / 04 / 2024

Eyüp'te icradan 1 milyon 560 bin TL'ye arsa ve tarla!

Eyüp'te icradan 1 milyon 560 bin TL'ye arsa ve tarla!

Eyüp 2. İcra Müdürlüğü; Eyüp, Kemerburgaz'da yer alan arsa ve tarlayı satıyor. Tarlanın üzerinde Ucalar Apartmanı yer alıyor. Arsanın üzerinde de kargir bina bulunuyor. Toplam değerleri 1 milyon 560 bin TL olan arsa ve tarlanın  ihalesi 7 Haziran'da yapıl



 Verilen ilan şu şekilde;

Ortaklığın giderilmesi davasında satışı yapılacak taşınmazın adedi cinsi kıymeti özelliği
 TAPU KAYDI: (1) istanbul ili Eyüp ilçesi Kemerburgaz köyün de kain 267 ada 2 parsel sayılı 740.05 m2 tarla olarak tapuda kayıtlı taşınmaz.
 (2) istanbul ili Eyüp ilçesi Kemerburgaz köyün de kain 267 ada 3 parsel sayılı 680.30 m2 miktarlı tapuda arsa vasfında kayıtlı taşınmaz.

 Taşınmazların İmar Durumu:

Dosyasında mevcut Eyüp Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğünün 19.12.2008 tarih ve 3933-7616 sayılı yazısında: Eyüp- Kemerbur¬gaz, 267 ada, 2 ve 3 parsellerin 04.10.2007 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli 1. Etap Kemerburgaz Merkez Revizyon Nazım imar Planında, 350 Ki/Ha konut alanında 13.11.2002 t.t li 1/1000 ölçekli Kemerbur¬gaz imar Planı Revizyonunda ayrık nizam 3 kat, ön bahçe mesafesi 5.00 m. arka bahçe mesafesi h/2, yan bahçe mesafesi 4.00 m, Taks 0.25, Kaks 0.75 yapılanmalı konut alanında kaldığı bildirilmiştir

Taşınmazların Hali Hazır Durumu:
A- İstanbul ili, Eyüp ilçesi, Kemerburgaz Köyü, Mimar Sinan Mahallesi, Fatih Caddesi, Yasemin sokak üzerinden 12 kapı numarası alan 267 ada, 2 parsel sayılı parsel sayılı taşınmazda mahallen yapılan incelemede; 740,05 m2 alanlı ve tapu kaydında TARLA vasfında gözüken parsel üzerinde UCALAR APARTMANI adlı iki katlı kargir binasının yer aldığı görülmüştür. Binanın dış cephe duvarları sıvalı ve badanalı, YAN CEPHE ahşap oturtma çatılıdır. Demir doğramalı cümle kapısından binaya girildiğinde zemin katta iki adet 1. Normal katta da 2 adet dairesinin yer aldığı ve çatı arasında da ayrıca odalarının bulunduğu ve hurdaların dairelerin deposu amaçlı kullanıldığı anlaşılmıştır. Binada katlar arası ulaşım dökme mozaik basamaklı merdivenle sağlanmaktadır.

Girişe göre sol tarafta konumlanan 1 kapı nolu daireye ahşap doğ¬ramalı cümle kapısından girilmekte olup, taşınmaz antre- salon- 2 oda-hol- mutfak-banyo/WC piyeslerinden oluşmaktadır.. Yaklaşık brüt 80 m2 alanlı dairenin iç cephe duvarları sıvalı ve badanalı, iç ka¬pıları ahşap pencereleri alüminyum ve Pvc doğramalı, oda zeminleri marley üstü muşamba kaplamalıdır.

Girişe göre sağ tarafta konumlanan 2 nolu daireye ahşap doğra¬malı cümle kapısından girilmekte olup, taşınmaz antre-salon-hol-2 oda-mutfak-banyo/WC piyeslerinden oluşmaktadır. Yaklaşık brüt 80 m2 alanlı dairenin iç cephe duvarlan sıvalı ve badanalı, iç kapıları ah¬şap pencereleri alüminyum ve pvc doğramalı, oda zeminleri marley üstü muşamba, ıslak hacimlerde zemin kalebodur kaplıdır.

Yapının 1. Normal katında 3 ve 4 nolu daireler yer almakta olup sağ cephede konumlanan 3 nolu daireye ahşap doğramalı cümle kapısından girilmekte olup, taşınmaz antre-salon-hol-2 oda-mutfak-banyo/WC piyeslerinden oluşmaktadır. Yaklaşık brüt 90 m2 alanlı dairenin iç cephe duvarları sıvalı ve badanalı, iç kapıları ahşap pencereleri alüminyum ve pvc doğramalı, oda zeminleri marley üstü muşamba, ıslak hacimlerde zemin kalebodur kaplıdır.
Sol cephede konumlanan 4 nolu daireye ahşap doğramalı cümle kapısından girilmekte olup, taşınmaz antre-salon-hol-2 oda-mutfak-banyo piyeslerinden oluşmaktadır. Yaklaşık brüt 90 m2 alanlı cereleri alüminyum doğramalı, oda zeminleri marley üstü muşamba, ıslak hacimlerde zemin kalebodur kaplıdır. Dairelerde elektrik ve su tesisatı mevcut olup katı yakıtlı sistem ısınma sağlanmaktadır.

Yaklaşık 40-45 yaşlarında olduğu tahmin edilen binanın, kararlı dosyasında mevcut kayıtlara göre ruhsatı ve iskanı bulunmamaktadır. Bu nedenle binada kat mülkiyeti ve kat irtifakı kurulamayacağı belirtilmiştir.

Taşınmaz yoğun iskan bölgesinde yer alırken sokağın karşı tarafında ise M. Bekir Kutmangil Eğitim ve Spor Tesisi ile Halis Kutmangil Lisesi yer almaktadır. Parsel ana yola ve köymerkezine yakın mesafede yine konumlanırken yöre kamu hizmetlerinden yararlanmakta olup ulaşım imkanları müsaittir.

B- İstanbul İli, Eyüp İlçesi, Kemerburgaz Köyü, Mimar Sinan Mahallesi, Fatih Caddesi, Ay sokak üzerinden 5-7 kapı numarası alan 267 ada, 3 parsel sayılı parsel sayılı taşınmazda mahallen yapılan incelemede; 680,30 m2 alanlı olan ve tapu kaydında arsa vasıflı gözüken parsel üzerinde iki katlı kargir binasının yer aldığı görülmüştür. Binanın dış cephe duvarları sıvalı ve badanalı, ahşap oturtma çatılıdır. Binanın Ay sokaktan girişli bölümünde zemin katta iki meskeni, 1. Normal katta müstakil girişli 1. meskeni, arka cephede yine zemin katta bir, üst katta da müstakil girişli 1 meskeni olmak üzere toplam 5 meskeni bulunmaktadır.

Ön cephede yer alan meskene çelik kapıdan girilmektedir. Antre-hol-2 oda-mutfak-banyo piyeslerinden oluşan taşınmazın iç cephe duvarları sıvalı ve badanalı, iç kapıları ahşap pencereleri alüminyum doğramalı oda zeminleri marley üstü muşamba, ıslak hacimlerde zemin, kalebodur kaplıdır. Yaklaşık 50 m2 alanlı dairede elektrik ve su ve kat kaloriferi tesisatı mevcuttur.

Binanın yanında yapılan eklenti bir yapı ile oluşturulmuş olan diğer mesken ise ana yapıdan bir oda alırken 1 oda-mutfak-banyo/WC piyeslerini içermektedir. Yaklaşık 30 m2 alanlı meskenin iç cephe duvarları sıvalı ve badanalı iç kapıları ahşap pencereleri pvc/alüminyum doğramalı, oda zeminleri marley üstü muşamba ıslak hacimlerde zemin kalebodur kaplıdır. Zemin katta arka cepheden girişli olan diğer daire ise yaklaşık 50 m2 alanlı olup antre-hol-2 oda-banyo/wc piyeslerinden oluşmaktadır, ince inşaat işleri diğerleri ile benzerlik taşımaktadır.

1. Normal kat: Bu katta yer alan iki adet daire önlü arkalı olup girişleri bina dışından bir merdivenle sağlanmaktadır. Bu daireler yaklaşık 60 m2 alanlı olup ön daire salon-hol-2 oda-mutfak-banyo piyeslerinden oluşurken arka konumlu daire ise antre-hol-2 oda- mutfak-banyo piyeslerini içermektedir. Meskenlerin iç cephe duvarları sıvalı ve badanalı iç kapıları ahşap pencereleri pvc alüminyum / ahşap doğramalı, oda zeminleri marley üstü muşamba ıslak hacimlerde zemin kalebodur kaplıdır. Meskenlerde elektrik ve su tesisatı mevcuttur.

Yaklaşık 40-50 yaşlarında tahmin edilen bina kayıtlara göre ruh¬satı ve iskanı yoktur bu nedenle kat mülkiyeti ve kat irtifakı kurulamayacağı belirtilmiştir.

Taşınmaz yoğun iskan bölgesinde yer alırken sokağın köşesinde ise karşı M. Bekir Kutmangil Eğitim ve Spor Tesisi ile Halis Kutmangil Lisesi yer almaktadır. Parsel ana yola ve köy merkezine yakın mesafede yine konumlanırken yöre kamu hizmetlerinden yararlanmakta nhın ulacım imkanları müsaittir.
 
Taşınmazların Değeri:
Değer tesbitine konu taşınmazların bulunduğu mevkii, alanı, kullanım imkanları, imar durumu, ulaşım imkanları ile yörede oluşmuş serbest piyasa arsa alım satım değerleri ile parsel üzerindeki eski bir yapı olan ve Belediyede projesi olmayan binalarda kullanılan malzeme kalitesi ve işçiliği ile yapının yaşı itibariyle yıpranması tek tek incelenmiş olup keşif tarihi itibariyle;

TAŞINMAZLARIN DEĞERLERİ: 267 ADA 2 PARSEL 780.000.00 TL
267 ADA 3 PARSEL 780.000.TL

SATIŞ ŞARTLARI SATIŞ GÜNÜ VE YERİ
(1) 267 ADA 2 PARSEL BİRİNCİ SATIŞ GÜNÜ 07.06.2011 SAAT 14.00 İLA 14.15 ARASINDA
(2) 267 ADA 3 PARSEL BİRİNCİ SATIŞ GÜNÜ 07.06.2011 SAAT 14.30 İLA 14.45 ARASINDA

EYÜP 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDE açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada takdir edilen kıymetin % 60'ını ve ruçhanlı alacaklar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile en çok artırana ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile 17.06.2011 günü yukarıda ya¬zılı aynı yer ve aynı saatler arasında ikinci artırmaya çıkartılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememiş ise gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ilahe edilecektir. Şu kadarki artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşürülecektir.

Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetirr % 20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın mektubunu vermeferi lazımdır. Satış peşin para ile yapılacaktır. Alıcı talep ettiği takdirde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir % 18 KDV, Tellaliye, ihale damga resmi ile tapu harçlarının 1/2'si alıcıya ait olacak, tapu harcının 1/2'si ile gayrimenkulun aynından doğan vergi borçları satış bedelinden ödenecektir

ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgelerle on beş gün içinde dairemize bildirmeleri aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.
ihaleye katılıp da daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihafe farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak ve bu fark varsa öncelikle teminattan alınacaktır. Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masraf verildiğinde isteyene bir sureti gönderilecektir.
Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin 2008/14 SATIŞ Sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
NOT: iş bu taşınmaz açık artırma ilanı tapuda adresi olmayanlara satış ilanı tebliğ yerine kaimdir.
Dosya No: 2008/14 Satış.


Kübra Genç/Emlakkulisi.com

Geri Dön