24 / 04 / 2024

Eyüp'te ikinci olay! İstinat duvarı çöktü

Eyüp'te ikinci olay! İstinat duvarı çöktü

Eyüp'te bugün bir sitenin istinat duvarı çökmüş 3 evde hasar oluşmuştu. Akşam saatlerinde ise Esentepe Mahallesi'nde iki bina arasındaki istinat duvarı çöktü. Kaza ucuz atlatıldı!



Eyüp'te istinat duvarının çökmesi sonucu iki bina zarar gördü. 


Esentepe Mahallesi Karakol Üstü Sokak'ta binaların arasındaki istinat duvarı çöktü.


Çökme nedeniyle bazı evlere toprak ve beton parçaları girmesi üzerine, bina sakinleri kendilerini sokağa attı.


İhbar üzerine olay yerine gelen belediye ekipleri binaları boşalttı, polis ekipleri de güvenlik şeridi çekerek sokağı trafiğe kapattı.


Ev sahiplerinden Vedat Günay, yaptığı açıklamada yaklaşık bir haftadır toprak kaymalarının meydana geldiğini kaydeden Günay, belediye ekiplerine haber verdikleri, kendilerine kontrol için Mimarlar Odasından yetkililerin geleceğinin söylendiğini anlattı.


Binalarda çok sayıda daire bulunduğunu dile getiren Günay, "Bu kış günü insanlar nereye gidecek, nasıl edecek? İmkanı olan var, olmayan var. Buna acilen bir çözüm bulunması lazım" diye konuştu.


Kayahan Günay da gelen yetkililerin, "Kabaran toprak düşmüş, bir şey yok" dediklerini ancak birkaç gündür kaymanın devam ettiğini aktardı.


Yağışlar nedeniyle istinat duvarının artık dayanamadığını belirten Günay, duvarın sonunda kendi binalarına kadar dayandığına işaret etti.


Evlerin içerisinin toprak dolduğunu vurgulayan Günay, "Binanın yıkılma tehlikesi var. Bize 'binayı mühürleyeceğiz' diyorlar. Peki biz nerede kalacağız?" dedi.


Eyüp Alibeyköy Akşemseddin Mahallesi Cihat Sokak'ta da akşam bir sitenin istinat duvarı çökmüş 3 evde hasar oluşmuştu.


Geri Dön