19 / 04 / 2024

Eyüp’te mahalle kimliği çalışması başlıyor!

Eyüp’te mahalle kimliği çalışması başlıyor!

Eyüp Belediyesi'nin hizmet politikasını geliştirecek ve belediyedeki tüm birimlere çalışmalarında katkı sağlayacak bu proje ile Eyüp'te yer alan 28 mahalle için kimlik çalışması yapılacak.




Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp'ün semt ve kültür kimliğini asli konumuna kavuşturmak için yürüttüğü çalışmalarını her seferinde bir ileriye taşımaya devam ediyor. Remzi Aydın'ın talimatları doğrultusunda Strateji Geliştirme Müdürlüğü bünyesindeki AR-GE ve Proje Birimi (ESAR) Eyüplüler için hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor.

ESAR'ın yakın zamanda hayata geçirmeyi planladığı projelerin başında "Mahalle Kimliği" çalışması geliyor. Belediyenin hizmet politikasını geliştirecek ve belediyedeki tüm birimlere çalışmalarında katkı sağlayacak bu proje ile Eyüp'te yer alan 28 mahalle için kimlik çalışması yapılacak. Her mahalle için ayrı ayrı veri bankasının oluşturulacağı "Mahalle Kimliği"nde nüfus, yüz ölçümü, cinsiyet dağılımı, yaş gruplarına göre öğrenim durumları gibi verilerin yanı sıra, spor tesisleri, ibadethaneler, park alanları, mezarlık alanları, afet hazırlık bölgesi, tarihi ve turistik mekanların bulundukları yerler de olacak. Bu çalışmanın sonunda, mahallelerde bulunan eksikliklerin daha sağlıklı ve detaylı bir şekilde belirleneceğini ifade eden Başkan Aydın, ihtiyaçların daha kolay değerlendirileceğini, yeni projelerin bütün bu verilere göre hayata geçirileceğini söyledi.

“Mahalle Kimliği” projesiyle ilçedeki verilerin, demografik yapı profilinin sağlıklı bir şekilde ortaya konulacağını kaydeden Başkan Aydın, "Hangi mahalleden ne gibi şikayetler alıyoruz, hangi mahallede ne gibi eksiklerimiz var diye çalışma yaparken, bir mahalle kimliği oluşturmaya karar verdik. Bu proje ile hangi mahallede sağlık ocağı, spor tesisi, bilgi evi var, hangi mahallede yok tüm bunları çok rahat bir şekilde analiz edip çalışmalarımızı ona göre yapacağız. Örneğin bir bilgi evi açmak istediğimizde o mahalledeki yaş gruplarına bakacağız, ihtiyaç varsa ya da yakın çevresinde başka bir bilgi evi yoksa o bölgede projelendirme yapacağız" dedi.

"Mahalle Kimliği" çalışmasının daha birçok faydasını göreceklerini vurgulayan Başkan Remzi Aydın "Bu poreje aynı zamanda afet hazırlığının da temelini oluşturacak. Toplanma alanları, çadır hastanelerinin ve çadır alanlarının da yerleri belli olacağından olası bir afet anında halkımız hangi mahalleye gitmesi gerektiğini önceden bilecek. Ayrıca bu çalışmayı ileriki dönemlerde turistik amaçlı da kullanmayı düşünüyoruz. Turistlerin ilgisini çekebilecek her türlü veri elimizde olduğu için, oteldi, konaklamaydı gibi bir ülkede ihtiyaç duyabilecekleri her türlü bilgiyi ihtiyaç anında yanlarında bulabilecekler. Böylelikle kendi ilçemizi yurt dışında da tanıtma fırsatı bulacağız" diye konuştu.



Eyüp Belediyesi


Geri Dön