19 / 04 / 2024

Eyüp'ün çehresi ulaşım projeleriyle değişiyor!

Eyüp'ün çehresi ulaşım projeleriyle değişiyor!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın Eyüp'teki projelerden bahsederek "Eyüp’ü bir dünya kenti yapmak için vizyon projelerimizin yapımı tüm hızıyla sürüyor."dedi.



Ebu Eyyub El Ensari’nin hizmetkarıyız” diyen Başkan Remzi Aydın, Eyüp’ün Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra İslam aleminin dördüncü kutsal mekanı olarak sayıldığını ve bu maneviyata göre çalışmalarını sürdürdüklerini belirtiyor. Remzi Aydın ile 22 aylık çalışmalarını ve geleceğe yönelik planlarını konuştuk.  


İstanbul’un manevi fatihlerinden olan Ebu Eyyüb el-Ensari Türbesi yenilendi ve ziyarete açıldı. Türbe şimdi, İstanbullular’ın yanı sıra Türkiye’nin dört bir tarafından gelen ziyaretçilerle dolup taşıyor.

 

Başkan Aydın şunları söyledi: “ Eyüp’ü bir dünya kenti yapmak için vizyon projelerimizin yapımı tüm hızıyla sürüyor. Yeni metro hattı ile Mecidiyeköy – Alibeyköy arası 15 dakikaya iniyor. Eyüp-Bayrampaşa metro istasyonu tramvay hattı ile de Eyüp Merkez, İstanbul’un ana ulaşım yollarına bağlanacak. Eyüp sahil şeridi yepyeni iskeleleriyle bambaşka bir görünüme kavuşuyor. Projemizle hızla yapımına başlanan yolcu iskeleleri, Feshane, Eyüp İskelesi yanı, Teleferik önü, Nikâh Salonu ve Santral İstanbul sahil şeridine inşa ediliyor. Sadabat kayıklarıyla özellikle Kâğıthane, Sütlüce bölgesinden turistler Haliç kıyısındaki Eyüp iskelelerine taşınıyor. İŞKUR ve Darülaceze kuruluşu olan Gümüş Kuşak ile birlikte, meslek eğitim kursları başlattık. İlk etapta kurslar üç alanda gerçekleşecek. Yaşlı Bakım Uzmanlığı, Alan Sorumlusu Temizlik Elemanı ve Çamaşırhane Görevlisi dallarında eğitimler verilecek olan kurslarda doğru kişiye doğru eğitim sunarak iş istihdamı sağlamayı ve bunun yanında kadınlara yönelik iş istihdamının artırılmasını da hedefliyoruz. Kursları başarıyla tamamlayanlara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı onaylı Uzman Sertifikası verilecek. Bunun yanında istihdam garantili meslek kurs hizmeti veriyoruz. 


Eyüp Sultan’daki tarihi mekanlar son dönemde yenilendi.

 

Eyüp Kültür Sanat Merkezi’nde etkinliklerimizin tamamını ücretsiz olarak sunuyoruz. Kemerburgazlı vatandaşlarımız 20 yıldan fazla bekledikleri tapularına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Kemerburgaz 1. Etap 18. Madde İmar Uygulama Alanı dahilinde (Köy içi hariç) bulunan tapuların tescil işlemlerini tamamladık.  Zal Mahmut Paşa Camii restorasyonu ile Eyüp Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği’nin en prestijli ödüllerinden biri olan ‘Süreklilik Ödülü’ne layık görüldü. Antalya’da düzenlenen törenle Eyüp Belediyesi bu ödülü aldı. Feshane'de düzenlenen etkinlikler artık Yenikapı'da kurulacak alanda gerçekleştirilecek. Feshane binası ise Eyüp'te, Tasavvuf Müzesi olarak hizmet verecek.” 


Başkan Remzi Aydın sık sık denetime çıkıyor.


Bugün


Geri Dön