18 / 04 / 2024

Eyyubiye Devlet Hastanesi açılış için gün sayıyor!

Eyyubiye Devlet Hastanesi açılış için gün sayıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in girişimleri sonucu Eyyubiye 400 Yataklı Devlet Hastanesi'nin Akçakale- Mardin çevre yolu Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi'nin ortak çalışması sonucu asfaltlanıyor.




Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in girişimleri sonucu Eyyubiye 400  Yataklı Devlet Hastanesi'nin Akçakale- Mardin çevre yolu Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi'nin ortak çalışması sonucu asfaltlanıyor.


Önümüzdeki aylarda yapımı tamamlanarak hasta kabulüne başlayacak olan hastanenin yapımı sürerken hastaneye yeni açılacak olan bağlantı yollarındaki istimlak sorunları gidermek için mülk sahipleriyle görüşme sağlandı.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyerek yapılacak olan ara bağlantı yollarındaki mülk sahipleri ile de görüştü.


GÜVENÇ, HASTANE YAPIMI TAMAMLANMADAN YOLLARINI TAMAMLAYACAĞIZ.


İncelemenin ardından açıklama yapan Başkan Güvenç, Hastane'nin Şanlıurfa'ya hayırlı olmasını diledi. Büyükşehir olarak hastanenin yollarını yapmaya başladıklarını ifade eden Güvenç, şunları söyledi:


"Yeni Yapılan Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bağlantı yollarının planlaması yapılırken Eyyübiye ilçesinde yapımında sona gelinen Eyyübiye Devlet Hastanesi bağlantı yollarının yapılması için çalışmalar başlattık. Karayolları bölge müdürlüğümüzce ortak yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda hastaneye Şanlıurfa- Mardin çevre yolu Akçakale bağlantı yolunun projelendirilmesini tamamladık.  Kent merkezinden Hastane bağlantı yollarını tamamlamak için yol güzergahındaki mülk sahipleri ile görüşmeler sağladık. Kısa bir sürede Mülk sahipleriyle anlaşarak yollarının yapımına başlayacağız. "


Ayrıca Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile birlikte Eyüp Peygamber Caddesinde yeni yapılacak yollarda incelemelerde bulundu.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi




Bu haber Gap Gündemi Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Yapımı devam eden 850 yataklı Eyyubiye Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu talimatlarıyla hız kazandı.


 TKHK Başkan yardımcısı Dr. Turhan Sulhan ile beraberinde iletişim daire Başkanı Ali Özhan ve personel Daire Başkanı Yasin Yavuz ilimizde yapımı devam eden 850 yataklı Eyyubi'ye Devlet Hastanesinin, Bazı özel hastanelerimizin de şuan hasta kabul edememesinden dolayı artan talebi karşılayabilmek ve kısa sürede açılması için incelemelerde bulundular.

Turhan Sulhan; "Eyyübiye Devlet Hastanemiz 850 yatak kapasitesine sahiptir, net bir açılış tarihimiz yok Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu talimatlarıyla, Şanlıurfa'da bazı özel hastanelerinde şuan hasta kabul edememesinden dolayı artan talebi karşılayabilmek için planladığımızın çok öncesinde açmaya çalışıyoruz. Şuan hastanenin inşaatı tamamlandı ama testleri sürüyor. Hastanemiz 120 bin metrekare alana sahip ileri sistemlerin kullanılacağı akıllı bina özelliğine sahip bir hastane olacak. Bu hastane Şanlıurfa'ya sağlık açısından vizyon katacaktır. Şuan hastanemizin son testleri yapılıyor bu testler bittikten sonra TOKİ'den Sağlık Bakanlığımıza hastanenin devredilmesi ile birlikte bizde hızlı bir şekilde hastaneyi hizmete açacağız, açılış için tüm çalışmalarımızı yapıyoruz daire başkanlarımız ile beraber rapor halinde Ankara'ya giderek planlarımızı yapacağız" dedi.

Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz Dr M.Cihan Ekmen ise, "Hastanenin inşaatının bittiğini test aşamasında olduğunu kaydetti. 850 yataklı Hastane 120 bin metrekare alana sahip akıllı hastane olarak tabir edilen hastane test aşamalarının bitmesinin ardından hızlı bir şekilde hizmete açılacak, Genel Sekreteri Uz Dr M.Cihan Ekmen Hastanenin Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik'in talimatlarıyla Toki ile yapılan görüşmeler sonucu planlanan zamanda çok öncesinde Hastaneyi teslim alarak kısa sürede hizmete girmesini hedefliyoruz. TKHK Başkan yardımcısı Dr. Turhan Sulhan ile beraberinde iletişim daire Başkanı Ali Özhan ve personel Daire Başkanı Yasin Yavuz ile beraber cihaz ve personel ihtiyacını belirleyerek bir an önce halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz "dedi


Gap Gündemi


Geri Dön