26 / 04 / 2024

Fabrikalar diyarında rezidanslar yükseliyor!

Fabrikalar diyarında rezidanslar yükseliyor!

Merkezi konum avantajının yanı sıra kentsel dönüşüm projeleriyle hızla kabuk değiştiren Kağıthane’de, eski fabrika binalarının yerini lüks plazalar alıyor. Değişimin fiyatlara da yansıdığı bölgede, ofislerin metrekaresi 5 bin dolara ulaştı...



Eski fabrika binaları, imalathaler ve depolar ile bilinen Kağıthane, hızla kabuk değiştiriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm bölgesi seçilmesinin ardından dönüşümün en hızlı yaşandığı ilçelerden birisi olan Kağıthane’deki mevcut sanayi alanları teker teker konut, rezidans, ofis ya da alışveriş merkezi projelerine dönüşmeye başladı. 


Lokasyon avantajı ile yükseliyor

Nüfus yoğunluğu bakımından İstanbul ilçeleri arasında 6’ıncı sırada yer alan Kağıthane, İstanbul’un önemli iş ve ticaret merkezi olarak bilinen Mecidiyeköy-Levent ve Maslak hattına sadece birkaç kilometre mesafede yer alıyor. Son yıllarda lokasyon avantajı ile yükselişe geçen bölgenin 3-4 yıl içinde Maslak’a alternatif olması öngörülüyor. 

Son yıllarda gerçekleştirilen ulaştırma ve alt yapı yatırımaları ile çekim merkezi haline gelen Kağıthane’de tüneller ve metro bağlantıları ile yatırımcıların daha çok ilgisini çekmeyi başardı. 


Eski fabrikalar kaldırılarak dev bir kent yapılacak

Bölgeye ilginin artmasındaki bir diğer önemli yatırım ise Cendere projesi. 350 hektar alanı kapsayan proje ile Cendere Vadisi’ndeki fabrikalar kaldırılarak, bölgeye bilişim, eğitim, Ar-Ge ve ticari tesisler ile 70 bin kişinin yaşayacağı konut alanlarının inşa edilmesi planlanıyor. Proje şu anda Kağıthane Belediyesi tarafından sürdürülüyor.

 

1+1’ler 170 bin TL’den başlıyor

Bölgedeki konut fiyatları ile ilgili bilgi veren Peşen Gayrimenkul firma sahibi Nurettin Deviremre, Kağıthane’de 1+1’lerin 170 TL’den, 2+1’lerin 200 TL’den 3+1 dairelerin ise 250 bin TL’den başlangıç gösterdiğini söyledi. 



En fazla 1+1’ler tercih ediliyor

Daha çok 1+1 ve 2+1 tipi konutların ilgi gördüğünü vurgulayan Deviremre, 120 TL üzerindeki dairelerin çok fazla talep edilmediğini söyledi. 


Fiyatlar durgun

Tarabya üstü, Esenyurt ve Büyükçekmece’den göç aldıklarını söyleyen Deviremre, fiyatlarda 2 aydır bir durgunluk olduğunu ama yılbaşından sonra artış beklediklerini ifade etti. 


Ofislerin metrekeresi 5 bin dolara kadar çıkıyor

Kağıthane’deki ofislerin metrekare fiyatları 2 bin TL’den başlıyor, 5 bin dolara kadar çıkıyor. Kiralıklarda ise birkaç yıl önceye kadar 16-20 dolar olan ofisler bugün 30-35 dolardan kiralanıyor. 


Bölgenin güçlü yönleri

Köprü ve TEM bağlantılarına yakın olması

D-100 Karayolu, TEM Otoyolu, Hasdal Bağlantı Yolu ve Büyükdere Caddesi gibi önemli ulaşım akslarının arasında yer alması

Yeni ulaşım projeleriyle (metro) birlikte gelişimini hızlanması

Bölgeye olan talebin giderek artması

Yerel yönetimlerin bölgedeki yatırımları desteklemesi

Cendere Vadisi’nde yapılacak proje

İş ve ticaretin kalbi olan Maslak’a alternatif gösterilmesi

Rekabette olan iş alanlarıyla karşılaştırıldığında Kağıthane Bölgesi'nin fiyat avantajının olması

Stratejik konum

Tüneller ile ulaşım kolaylığının sağlanmış olması

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin bölge içinde yer alması

 Metropoliten Alana hizmet sağlayan Türk Telekom Arena Stadı’nın bölgeye sosyal ve ekonomik güç katması


Bölgenin zayıf yönleri

Cendere Deresi’nin çevre kirliliğinden olumsuz etkilenmiş olması

Çarpık yapılaşmanın olması

Bölgede yoğun kaçak yapılaşmanın olması

Planlı gelişimin sağlanmış olmaması

Eğimli arazinin fazla olmasından dolayı ulaşımın olumsuz etkilenmesi ve Maslak-Levent hattından kopuk olması

Kağıthane merkezde, Kağıthane Deresi ve topoğrafya nedeniyle ulaşım akslarının gelişememesi, gerçekleştirilecek projelerle birlikte yetersiz kalması riski

İlçe genelinde niteliksiz konut alanlarının yoğun olarak bulunması


 Fabrikalar diyarında rezidanslar yükseliyor!



Mas Loft Kağıthane’de 820 TL’ye 4+1 tripleks 

Mas Yapı tarafından Kağıthane’de hayata geçirilen Mas Loft Kağıthane, 9 bin 500 metrekare alan üzerinde 3 blokta 43 konuttan olşuyor. 1+1, 2+1, 3+1 dubleks ve 4+1 tripleks konut seçeneklerinin yer aldığı projede, 4+1 tripleks daireler 820 bin TL ile 865 bin TL arasında fiyatlarla satışa sunuluyor. Levent'e 5-6, Mecidiyeköy'e 10, Maslak'a 10, Boğaz Köprüsüne  12 - 17, Bomonti Tünellere ise 15 dakika mesafede bulunan projede, yüzme havuzu, fitness center, sauna, basketbol sahası, futbol sahası, seyir terası, otopark, güvenlik hizmetleri, barbekü alanı ve hobi alanları yer alıyor.


 Fabrikalar diyarında rezidanslar yükseliyor!


Vera Residence’ta metrekaresi 2 bin 500 dolardan başlıyor

Vera Grup Gayrimenkul Yatırım ve Di Yapı İnşaat ortaklığında hayata geçirilen Vera Residence, 6 bin 511 metrekare alan üzerinde 194 adet konuttan oluşuyor. 1+1, 2+1, 3+1 dubleks, 1+1 dubleks loft ve 2+1 dubleks loft konut seçeneklerinin yer aldığı projede metrekare fiyatlar 2 bin 500 dolar ile 3 bin dolar arasında değişiklik gösteriyor. 9 katlı 2 bloktan oluşan Vera Residence’ta şirket bünyesinde kişiye özel ödeme seçenekleri sunuluyor. Projede, açık-kapalı havuz, sauna, fitness center, spor tesisleri, açık misafir otoparkı ve 300 araç kapasiteli kapalı otapark bulunuyor. 


 Fabrikalar diyarında rezidanslar yükseliyor!


Papirus Plaza’da 552 bin dolardan başlıyor

Mesa ve Ferko ortaklığında inşa edilen Papirus Plaza, 19 bin 700 metrekarelik alan üzerinde büyüklükleri 159 ile 4 bin 907 metrekare arasında değişen 158 ofisten oluşuyor. Yüzde 81 oranında satışların gerçekleştiği projede fiyatlar 552 bin dolardan başlıyor. Ofis bedelinin yarısına kadar ticari kredi kullanımına olanak sağlanan Kağıthane Papirüs Plaza projesinde teslimleri hemen yapılıyor. Asansör, güvenlik, otopark, hobi salonları ve toplantı salonları gibi olanakların bulunduğu Papirüs Plaza Kağıthane, TEM otoyolu ve köprülere olan yakınlığı ile dikkat çekiyor. 


 Fabrikalar diyarında rezidanslar yükseliyor!


Ofis Park’ta metrekaresi maksimum 4 bin 200 dolar

Tekfen Emlak Geliştirme tarafından hayata geçirilen Ofis Park projesi, Kağıthane’de A plus ofis konseptiyle inşa ediliyor. 14 bin 450 metrekare alan üzerinde yükselen proje, 28 bin metrekare kapalı ofis alanından oluşuyor. 4 bloktan oluşan Ofis Park projesinde ofislerin yanı sıra 4 bin 700 metrekare alışveriş alanı da bulunuyor. Projede büyüklükleri 230 ile bin 600 metrekare arasında değişen ofisler metrekaresi 3 bin 900 ile 4 bin 200 dolar arasında değişiyor. Şehrin ana arterlerinin buluşma noktasında, Maslak ve Levent'in yanı başında hayata geçen Ofis Park Kağıthane’de Tekfen Services tarafından işletme yönetimi, LEED ve Amerikan ASHRAE standartlarında teknik altyapısı ile yüzde 24’ten fazla enerji tasarrufu, restaurant, alışveriş, kapalı otopark, depo ve arşiv olanakları yer alıyor.


 Fabrikalar diyarında rezidanslar yükseliyor!


Nef Kağıthane 11’de daireler ve ofisler tükenmek üzere

Timur Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Nef Kağıthane 11’de sınırlı sayıda ofis ve konutların satışı devam ediyor. Projede satışı devam eden 2+1 loft daire 616 bin TL’den, 156 metrekare 3+1 loft daire 800 bin TL’den alıcılarla buluşuyor. Konut ve ofis fiyatlarının konum ve kata göre farklılık gösterdiği projede 83 ve 92 metrare loft ofisler 605 bin TL’den satışa sunuluyor. HOK Mimarlık tarafından tasarlanan Nef Kağıthane 11, Çağlayan Adliye Sarayı’na 1,5 kilometre, tünele ise 3,1 kilometre mesafede konumlanıyor. Ayrıca projenin çevresinde Bauhaus, Metro, Carrefour, Media Markt gibi AVM’lerin olmasıda hayata kolaylaştırıyor.


 Fabrikalar diyarında rezidanslar yükseliyor!


103 Hane Evleri’nde metrekaresi 3 bin 100 TL

Mega İnşaat tarafından Kağıthane’de yükselen 103 Hane Evleri, 7 ve 11 katlı 2 bloktan oluşuyor. 28 Aralık 2012’de satışa çıkacak olan projede metrekare fiyatlar 3 bin 100 TL ile 3 bin 700 TL arasında değişiyor. Toplam 103 adet konuttan oluşan projede 1+1, 2+1 ve 3+1 konut seçenekleri yer alıyor. 2014 yılında teslim edilmesi planlanan 103 Hane Evleri’nde spor alanları, sosyal tesisler, tenis kortu ve çocuk oyun alanları gibi sosyal donatılar bulunuyor. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön