19 / 04 / 2024

Fabrikaları İzmirli müteahhitler yapar!

Fabrikaları İzmirli müteahhitler yapar!

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) konut ya da fabrika yaparak İzmirli müteahhitlerle haksız rekabete girmesini istemediklerini belirtti.



İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) konut ya da fabrika yaparak İzmirli müteahhitlerle haksız rekabete girmesini istemediklerini belirterek, "Fabrika binası yapmakta zorlanan sanayiciler varsa üyelerimiz 3-5-7 hatta 10 yıllık kredi bulup inşaatları yapabilir. Fabrika yapmak için TOKİ'yi göreve çağırmak gereksiz" dedi. 


İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, son yıllarda TOKİ'nin işlevinin ve görevinin kamuoyunda yanlış değerlendirilmeye başlandığını söyledi. 


Demirtaş, TOKİ'nin misyonunun arsa üretmek, konuta kredi yoluyla finansman sağlamak, kendi arsaları üzerinde konut üretmek ve dar gelirlinin uzun vadeli imkânlarla konut sahibi olması olduğunu belirterek, "TOKİ neden ortaya çıktı? Ülkemizde ne yazık ki çarpık bir kentleşme yaşanınca, kentlere büyük güç olunca doğan konut ihtiyacı nedeniyle  TOKİ  ortaya çıktı. Ama TOKİ son yıllarda bu misyonunu terk ederek, Türkiye'nin her yerinde başarılı işler yapan yap-satçı inşaatçılarla, müteahhitlere haksız rekabet etmeye başladı. Devlet parası, devlet kaynağı ile konutlar üretiyor. TOKİ'nin misyonu müteahhitlerle rekabet etmek, lüks konut üretmek değil" dedi. 


Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar'ın "TOKİ sanayiciye fabrika yapsın" önerisi sektörde büyük yankıya neden olmuştu.


Milliyet Ege




Geri Dön