26 / 04 / 2024

Facebook’tan 1500 konutluk proje!

Facebook’tan 1500 konutluk proje!

Facebook, Silikon Vadisi'ndeki konut sıkıntısını çözmeye hazırlanıyor. Yetkililer, 1500 konutluk projenin yanında ofis ve dükkanların da yer alacağını açıkladı.



Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg,California’daki Silikon Vadisi’nde yaşanan konut sıkıntısını çökmek için harekete geçti. Zuckerberg, merkez binanın etrafına 1500 konutluk bir site inşa edilecek. 


Facebook yetkilileri, dünya devi şirketlerin San Francisco’da yer alması dolayısıyla buraya ciddi bir beyin göçünün yaşandığını açıkladı. Yetkililer,  çalışanlarının daha rahat etmesi ve daha az harcaması için böyle bir hamle yapmayı planladıklarını söyledi.


Milyarlarca kullanıcısı olan Facebook’un yönetimi, basınla konut planlarını paylaştı. İnşaatın San Francisco’nun güneyindeki Menlo Park’ta yapılması planlandığı ve buranın bir “köy” konseptinde olmasının planlandığı açıklandı.


1500 konutluk projede ofis ve dükkanların yer alacağı projenin 2 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. Gayrimenkullerin sadece Facebook çalışanlarına değil herkese satılacağı kaydedilirken, “Evlerin yüzde 15’i piyasanın altından fiyatlandırılacak” açıklamasında bulunuldu.


Facebook’un üst düzey yöneticisi John Tenanes, konu ile ilgili olarak şu şekilde konuştu: “Amacımız ve vizyonumuz uzun soluklu bir kamu hizmeti yapmak. Bu kadar büyük çaplı bir proje olduğu için ulaşım ve altyapı sorunlarına da dikkat çekmeyi umut ediyoruz.''




Sözcü


Geri Dön