25 / 04 / 2024

Fadıl Akgündüz, Bayrampaşa'da devremülk kuracak!

Fadıl Akgündüz, Bayrampaşa'da devremülk kuracak!

Fadıl Akgündüz İstanbul Bayrampaşa'da kurmayı planladığı devremülk projesi için bu kez Frankfurt'ta mağdur avına çıktı

 



Dolandırıcılık suçlamasıyla bir buçuk yıl hapis yatan Jet Fadıl lakaplı Fadıl Akgündüz İstanbul Bayrampaşa'da kurmayı planladığı devremülk projesi için bu kez Frankfurt'ta mağdur avına çıktı. Türkiye'de projesini pazarlarken müşterilere gerçekleri yansıtmayan vaatler verdiği ortaya çıkan Akgündüz'ün devremülk projesi için Frankfurt'ta ofis ayarladığı ortaya çıktı.

1990'lı yıllarda gurbetçilerden milyonlarca dolar toplayarak dolandırıcılıktan 1.5 yıl hapis yatan Jetpa'nın patronu Akgündüz bir süre önce Türkiye'de kamuoyunun karşısına "Caprise Gold" devremülk projesiyle çıktı. Didim'de 5 yıldızlı Caprice Otel'de insanları toplayan Akgündüz'ün projesini, "İstanbul Bayrampaşa'da 49 yıllığına toplam 29 bin metrekarelik bir arazi kiraladık. Üzerine 2 bin odalı otel yapacağız. 350 milyon Avro yatırım ile inşaatın temeli 29 Mayıs'ta atılacak. Proje bittiğinde bir odadan yılda 23 bin TL kazanmayı planlıyoruz. Hedef 2 milyar dolar. Herkese tapu dağıtacağız" sözleriyle tanıttı. Akgündüz'ün bu projesi için anlattıklarının gerçekleri yansıtmadığı belirlendi. Akgündüz'ün ilk önce arazinin büyüklüğünü 12 dönüm fazla söylediği belirlendi. Bayrampaşa Belediyesi yetkilileri ise arazinin 49 yıllığına kiralandığını da yalanlayarak, arazinin 30 yıllığına kiralandığını söyledi. Projeye, kiralık alana tapu verilemeyeceği için tapu verilmesinin de olanaksız olduğu ortaya çıktı.

Türkiye'deki bu gelişmelerin basına da yansıması üzerine Jet Fadıl yönünü bu kez Almanya'ya çevirdi. Jetpa İstanbul Bayrampaşa'da Caprice Gold adında bir otel kuracağını söyleyerek gurbetçilerden para toplamayı amaçlıyor. Bu faaliyet "Frankfurt Am Hauptbahnhof 12 Frankfurt" adresinde kurulan bir ofis aracılığı ile yürütülüyor. Proje hakkında bilgi almak isteyenler ofise "0 69 240 08 390" numaralı telefonla ulaşıyor. Telefonda karşınıza kendisini "Gülçin" ismiyle tanıtan bir bayan çıkıyor. Proje hakkında özetle, "Jetpa'ya daha önce para yatırdıysanız bunun bir kısmını peşinat sayıyoruz. Örneğin 10 bin Avro yatırdıysanız, bunun 7 binini peşinata sayıyoruz, eksik kalan miktarın ödenmesi karşılığında otel odalarını devremülk sistemiyle size satıyoruz. Bu proje sayesinde paralarınızı geri alacaksınız. 1 yıl içinde Fadıl Akgündüz'ün hesapları üzerindeki haciz kalkacak. Otel odaları 2012 yılında teslim edilecek. Ayrıca devremülk alanlara Didim Caprice Otel'de tatil bonusu verilecek" bilgisini veriyor.
Cumhuriyet/Aykut Küçükkaya


Geri Dön