19 / 03 / 2024

Fahri Yıldız kimdir?

Fahri Yıldız kimdir?

Nevşehir Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız kimdir? Fahri Yıldız, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Fahri Yıldız, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Fahri Yıldız...



Fahri Yıldız kimdir?

Nevşehir Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız kimdir? Fahri Yıldız, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Fahri Yıldız, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor?


Fahri Yıldız, 1955 yılında Nevşehir'in Ürgüp İlçesinde doğdu. İlkokulu Ürgüp’te, Lise eğitimini Nevşehir İmam Hatip Lisesinde tamamladı.


Erciyes Üniversitesi Yüksek İslam Enstitüsünü Kayseri’de tamamladıktan sonra İskenderun, Kırşehir, Kocaeli ve Çankırı'da idareci olarak görev yaptı.


Daha sonra Ürgüp Türkan Diker İlköğretim okulunda öğretmenlik yaptı. Son olarak idarecilik yaptığı Ürgüp Lisesindeki görevinden 29 mart 2009 yerel seçimlerine AK Parti’den belediye başkan adaylığı için istifa ederek belediye başkanı seçildi.


2014 yerel seçimlerinde de Ak Parti tarafından yeniden aday gösterilerek 5.300 oyla 2. dönemi için Belediye Başkanı Seçilen Fahri Yıldız evli ve 4 Çocuk babası olup, İngilizce, Arapça ve Farsça biliyor.



Ürgüp Adalet Sarayı 2015 yatırım planına alındı!



Geri Dön