16 / 04 / 2024

Faiz oranlarının düşmesi emlak sektörünü şahlandıracak!

Faiz oranlarının düşmesi emlak sektörünü şahlandıracak!

Son aylarda durgun geçen emlak ve gayrimenkul sektörü, özellikle banka kredilerinde faiz oranlarının düşmesini bekliyor. Uzman Emlak'ın sahibi Engin Köse, oranların düşmesiyle sektörün şaha kalkacağını söyledi.



İzmir Torbalı'nın lokomotifi olan inşaat ve emlak sektörü, son yıllarda yaşanan durağanlıktan şikayetçi. Özellikle konut kredilerindeki oranların yükselmesi satışların azalmasına neden oldu. Geçen senelere göre satışlarda yüzde 30 oranında durgunluk var. Geçtiğimiz aylarda emlak piyasasına adıma atan ve gerçekleştirdiği bu hızlı giriş ile bir anda dikkatleri üzerine çeken Uzman Emlak, İnşaat ve Gayrimenkul, geniş bir müşteri portföyüne sahip. Alpkent Mahallesi, Mahallesi Naci Tuncer Bulvarı üzerinde faaliyete gösteren Uzman Emlak. İnşaat ve Gayrimenkul danışmanlığı, kurumsal yapısıyla dikkat çekiyor. Firma sahibi Engin Köse, "Firma olarak, ciddi, güvenilir ve kurumsal bir hizmet veriyoruz. Kısa sürede bu kimliğimizle fark oluşturduk. Sektördeki durağanlık ancak oranların düşmesiyle gerçekleşir. Oranlar düşerse hem inşat hem de emlak sektörü şaha kalkar" dedi. 


OTO YIKAMA, RENT A CAR VE ŞİMDİ DE EMLAK 


2000 yılından sonra büyük bir sıçrayışın yaşandığı inşaat sektörü.Torbalı'nın gelişimine büyük katkı sağladı. Yılda ortalama 5000 evin satıldığı ilçede yüzlerce müteahhit faaliyet gösteriyor. İnşaat sektörü, müteahhitlerin yanı sıra birçok iş kolunun gelişmesini ve işletme sayısının artmasına neden oldu. Bunların başında da emlakçılar geliyor. Sayıları gün geçtikçe artan emlakçılar, verdikleri hizmetlerle ev, arsa, tarla gibi gayrimenkullerin satışını gerçekleştiriyor. 8 yıldır Uzman Oto ile oto yıkamacılık yapan Engin Köse, geçtiğimiz yıllarda araba kiralama sektörüne de el atmıştı. Hizmet verdiği her sektörde, güvene dayalı hizmet ve kurumsal anlayışıyla dikkat çeken Köse. son olarak emlak, inşaat ve gayrimenkul danışmanlığı sektörüne yönelik bir yatırım gerçekleştirmişti. Geçtiğimiz aylarda Uzman Emlak, İnşaat ve Gayrimenkul Engin KöseDanışmanlığı ofisini hizmete açan Engin Köse, oldukça iddialı. Köse. verdikleri hizmet ile sektörde fark oluşturduklarını kaydetti. 


YENİ HÜKÜMET HAVAYI DEĞİŞTİRDİ 


Özellikle konut satışlarında piyasaların durgunlaştığını ifade eden Engin Köse, "Daire satış lan şu aralar biraz durgun. Müteahhitler bile satış yapamıyor doğru düzgün. Gerek ülkemizde gerekse dünya genelinde yaşanan olaylar nedeniyle bir durgunluk yaşanıyor. Ancak yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte piyasalarda pozitif bir hava var. Önümüzdeki günlerde sektörün daha da hareketlenmesi öngörülüyor. Oranlar değiştikçe satışlarda artacaktır" diye konuştu.




Gökhan YALKALK/Büyük Torbalı Gazetesi


Geri Dön