28 / 03 / 2024

Faiz yüküne AĞA katkısı!

Faiz yüküne AĞA katkısı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, konut alacak vatandaşların banka kredisi kullanacakları yüzde 75’lik tutara teşvik sağlayacaklarını, bir kısmını peşin ödeyerek faiz yükünü azaltacaklarını açıkladı.



Devletin ev alacak vatandaşın yüzde 25’lik peşinatına yüzde 15’lik destek sağlayacağını hatırlatan Ağaoğlu, “Biz de banka kredisi kullanılan yüzde 75’lik kısma destek vereceğiz. Faiz yükünün yüzde 35’ini bankaya peşin ödeyerek vatandaşın faiz yükünü azaltacağız” dedi.  Kampanyanın teslime hazır My Towerland, My Home Maslak ve Andromeda Gold projelerinde geçerli olacağını belirten Ağaoğlu, yüzde 1 peşin, 60 aya 0.47, 120 aya 0.57 faiz imkanı sağlayacaklarını belirtti. Şirket, 200 konut için uygulanacak kampanyada 150 milyon lira kredi kullanılmasını bekliyor.  Devletin yüzde 25’lik ev peşinatını bankada 3 ila 5 yıl bekletenlere vereceği desteği olumlu karşıladıklarını belirten Ağaoğlu, Türkiye’deki tasarruf oranının artacağına dikkat çekti. Tüketicinin 10 yılda yüzde 60 faiz yükü üstlendiklerini belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Hasan Rahvalı, bugün başlayacak kampanyanın 3 hafta süreceğini söyledi. Kampanyadaki ev fiyatları ise 700 bin liradan başlıyor.


İTİBARDA SON SIRA


Son aylarda inşaat sektörüne karşı olumsuz bir algı operasyonu düzenlendiğini söyleyen Ali Ağaoğlu, “İnşaatçılar rantçı gibi bir algı yaratıldı. Ekonominin lokomotif sektörü inşaat ama itibarda en alt sıradayız. Sektörde haksız kazanç var gibi düşünüyorlar. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan geçtiğimiz günlerde ‘inşaat fazla büyüyor önünü keseceğiz’ dedi. Sonrasında Başbakan ve Cumhurbaşkanı bunu düzeltti.  27 Ocak’ta Ankara’da yapılan Başbakan ve 8 bakanın katıldığı İnşaat Zirvesi’ni hataların düzeltilmesi olarak algıladım” dedi.


KURALLAR KONSUN


İnşaat Zirvesi’nde KDV, vergi ve müktesep hak (kazanılmış hak) konularını gündeme getirdiklerini belirten Ali Ağaoğlu, sektördeki belirsizlik durumundan yakında. Her yıl 2-3 yönetmelikle kuralların değiştiğini belirten Ağaoğlu, “Kuralsızlığın olduğu yerde anarşi vardır. Devlet kuralları koysun biz ya oynarız ya da oynamayız” dedi. Gayrimenkul projelerine açılan iptal davalarını eleştiren Ağaoğlu şunları söyledi: “En çok bilinen örnek 16/9 olduğu için onu örnek verelim. Mesut Toprak’ı tanırım ama dostum değil. Adam ruhsatını aldı mı, aldı. Şimdi niye idam ediyoruz. Bu ruhsatı muz cumhuriyeti mi verdi. Eğer bir hata varsa önce o projeye onay vereni cezalandırmak gerek.”  


Hürriyet




Geri Dön