26 / 04 / 2024

Faizdeki düşüşle GYO sektörü de canlanacak!

Faizdeki düşüşle GYO sektörü de canlanacak!

Faizdeki düşüş eğilimiyle birlikte gayrimenkul sektöründe canlanma yaşanabilir. Söz konusu canlılık GYO sektörüne de yansıyacaktır. Borsada işlem gören GYO firmaları arasında İş GYO ve Torunlar GYO öne çıkıyor.



Faizdeki düşüşle birlikte gayrimenkul sektöründe canlanma bekleniyor. Bu canlılık GYO sektörüne de yansıyacak.


Çimento sektöründe veriler bölgesel performansın öne çıkacağını gösteriyor. Marmara’daki çimento şirketlerinin, özellikle Bolu Çimento’nun öne çıkması şaşırtmayacak. Bunun nedeni mega projelerin Marmara Bölgesi’nde yer almasından kaynaklanıyor. 


Öte yandan kentsel dönüşüme tabi konutların yüzde 30’u Marmara Bölgesi’nde yer alıyor. Yoğun inşaat faaliyetlerinin etkisiyle bölgede yer alan çimento şirketleri yüksek kapasitelerle çalışmakta. Borsa İstanbul’da işlem gören çimento şirketi sayısı 18. Bu şirketlerden Akçansa, Aslan Çimento, Bolu Çimento ve Nuh Çimento, Marmara’da faaliyet gösteriyor.


Konutta faiz beklentisi

Faizdeki düşüş eğilimiyle birlikte gayrimenkul sektöründe canlanma yaşanabilir. Söz konusu canlılık GYO sektörüne de yansıyacaktır. Borsada işlem gören GYO firmaları arasında İş GYO ve Torunlar GYO öne çıkıyor. Dolar kurunun ilk çeyrekte gerilemesi bu şirketlerin bilançolarına olumlu yansıyabilir. En yüksek piyasa değerine sahip Emlak Konut GYO’nun ise ilk çeyrekteki teslim edilecek projelerinin kısıtlı olması kârlılığın düşük kalmasına yol açacaktır. 


Milliyet


Geri Dön