23 / 04 / 2024

Faizler düşerse konut satışlarında patlama olur!

Faizler düşerse konut satışlarında patlama olur!

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, Merkez Bankasının konut kredisi faizlerini önümüzdeki süreçte düşüreceğini belirterek, bu durumun emlak sektörünü canlandıracağını söyledi.



Yaptığı basın açıklamasında faizlerin yüzde 1 'in altına düşeceğini umduklarını da ifade eden Madenli, Ocak ayı itibari ile konut kredisi faizlerinin yüksek olmasından dolayı tüketicinin beklemede olduğunu beyirterek,"Bilindiği üzere konut kredileri yüksek seviyelerde geziyordu. Bu durum da kredi ile ev sahibi olmak isteyen tüketiciyi durağan bir sürece iteledi. Ancak Merkez Bankası'nın Nisan ayı toplantısından faizlerde kesin olarak indirime gidileceğini umut ediyoruz" dedi.


Gayrimenkul sektöründe özellikle konut kredilerinde yüzde 1 faizin psikolojik sınır olarak kabul edildiğini de söyleyen Madenli, "Faizler bu oranın altına düştüğünde konut satışlarında patlama olur. Merkez Bankası'nın faizleri yüzde 1 'in altına düşürmesi de ekonomik olarak ülkeye büyük hareketlenme getirir. Yani anlayacağınız İnşaat sektörünün de emlakçının da tüketicinin de gözü kulağı Merkez Bankası'ndan gelecek olan faiz indirimi haberinde" şeklinde konuştu.


Güney


Geri Dön