20 / 04 / 2024

Faizlerin düşmesi inşaat sektöründe moralleri yükseltti!

Faizlerin düşmesi inşaat sektöründe moralleri yükseltti!

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun (PPK) politika faizini beklentiler doğrultusunda 0.25 puan indirimle yüzde 7.5'e düşürmesî, ekonominin lokomotifi inşaat sektöründe de yankı buldu.



BAŞKENT'in ilk çevreci konut kulesi Paladyum Beytepe de dahil olmak üzere lüks konut ve modem iş merkezlerine imza atan Uzaltaş AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, faizlerin konut alımları için önemli etkenlerden olduğunu kaydetti. 


Bir süredir beklenen Merkez Bankası'nın faizleri indirmesinin konut sektöründe hareketlilik sağlayacağını ifade eden Pala, şunları söyledi: "İndirim kararı küçük gibi görünse de piyasayı harekete geçirecek, oldukça yerinde bir karar. Bu indirim kararının bankalarda beklentinin üzerinde yankı bulmasını diliyoruz. 

Faizlerin düşmesi sadece inşaat sektörünü değil tüm sektörleri etkiler." Pala, 0.25 puanın kimi çevreler tarafından "az" bulunduğunu ancak, yine de sektörü canlandıracak her hamlenin desteklenmesi gerektiğini belirterek, "Merkez Bankası'nın indirim kararının önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini düşünüyorum. İstikrarın sürmesi ve ekonominin ivmesini devam ettirmesi için bu zorunlu. Alınan karar bizce ilk önemli adım. O nedenle küçük de olsa moral verdi" diye konuştu. 


Ticari Hayat


Geri Dön