19 / 04 / 2024

Fako Actavis Fabrikası'nın arazisine gökdelen dikilecek!

Fako Actavis Fabrikası'nın arazisine gökdelen dikilecek!

İstanbul"da geçen geçen yıla kadar faaliyet gösteren Fako Actavis İlaç Fabrikası"nda çalışan yaklaşık 1000 işçi, 20.000 dönümlük arazinin üzerine dikilecek gökdelen projesi nedeniyle gruplar halinde gerçekleştirilen çalışmalar son günlerde yoğunlaştı



 Arazisine gökdelen dikilecek Fako Actavis İlaç Fabrikası"nda çalışan 1000 işçi kapıya konuldu

İstanbul"da geçen geçen yıla kadar faaliyet gösteren Fako Actavis İlaç Fabrikası"nda çalışan yaklaşık 1000 işçi, 20.000 dönümlük arazinin üzerine dikilecek gökdelen projesi nedeniyle gruplar halinde gerçekleştirilen çalışmalar son günlerde yoğunlaştı. Yarında 550 kişilik büyük bir grubun daha iş akdinin feshedileceği öğrenildi. Fabrikada kalan az sayıda işçi ise makineler sökülünceye kadar çalışmayı sürdürecek.
œMecbur kaldık
Büyükdere Caddesi üzerinde Turgut İlaç"ın sahibi olduğu Fako ilaç Fabrikası kat karşılığı bina yapmak üzere Yeşil İnşaat ve Meta Yapı Konut ile anlaşma imzalamıştı.
Fako"nun sahibi ve aynı zamanda İlaç Endüstrisi İşleverenler Sendikası Onursal Başkanı Kaya Turgut, Türkiye"de ilaç üretim sanayinin iyi durumda olmadığını belirtip,Artık tedbir için geç kalındı. İthal politikası çok yanlış. Fabrikayı kurtarmak için araziyi satmayı düşündüm, ancak kimse değerini vermedi. Silivri tarafında çantaköy"de yer aldık, oraya taşınacaktık, ancak kriz buna mani oldu demiş.
Sözcü


Geri Dön