25 / 04 / 2024

Fame, Anadolu Yakası'nda 5 yıldızlı otel yapacak!

Fame, Anadolu Yakası'nda 5 yıldızlı otel yapacak!

Fame Otelleri, İstanbul Anadolu Yakası'nda 5 yıldızlı otel yapmak için görüşmeler yapıyor



Antalya'da toplam 5 otel ve 2 bin 600 yatakla faaliyet gösteren Fame Otelleri, İstanbul Anadolu Yakası'nda 5 yıldızlı otel yapmak için görüşmeler yapıyor. Fame Otelleri'nin genel koordinatörü Erkut Kara, 'Artık Antalya dışına çıkmak istiyoruz. İstanbul, Ankara, İzmir'de fırsat arıyoruz' dedi.

Antalya'da ikisi 5 yıldızlı olmak üzere 5 otelde 1.300 oda ve 2,600 yatak kapasitesi ile faaliyet gösteren Fame Oteller zinciri, gözünü şehir otelciliğine çevirdi. İstanbul,  Ankara  ve İzmir'de otel yapmak için arazi baktıklarını ifade eden Fame Otelleri'nin genel koordinatörü Erkut Kara, 'Özellikle İstanbul'da mutlaka olmak istiyoruz. Çünkü Antalya'da sadece yaz sezonu hareketli. Yazın 120 dolar olan oda fiyatı, kışın 45 dolara düşüyor. İstanbul Anadolu yakasında görüşmelerimiz sürüyor. Avrupa yakasını ise rakamlar çok yüksek olduğu için düşünmüyoruz' dedi. Yatırım için Mısır'ı da fözlediklerini ifade eden Kara 'Mısır'da yatırımcılara büyük kolaylıklar sağlanıyor. 3 yıl elektrik ücreti ödenmiyor. Bu koşullar bizim için çok cazip' şeklinde konuştu. Antalya'da bu yıl sezonun çok iyi başladığını anlatan Erkut Kara, 'Şu anda bütün otellerimiz yüzde 100 dolu. Antalya, geçen yılın kayıplarını 2010'da telafi edecek. Turist sayısında yüzde 20'lik artış bekleniyor. Üstelik geçen yıl indirdiğimiz fiyatları da bu yıl yüzde 15 artırdık' dedi.

Zengin Ruslar için tekne aldık
Fame olarak zengin Rus turistleri ağırladıklarını vurgulayan Erkut Kara, 'Zengin Rus turistler bizi, kat yat sahibi yaptı. Sürekli gelen müşterilerimiz Kemer'de ev almak istediklerini söyleyip, bizden yardım isteyince aklımıza villa yatırımı yapmak geldi. Lara'da 8 tane villa yaptık. Bir de deniz turları için tekne istediler. 1 milyon euro fiyatla 15.5 metrelik bir tekne aldık' dedi.

Kemer'de oteller enerjiyi özel sektörden daha ucuza alıyor
2008'de elektriğe gelen zamların turizmcinin belini büktüğünü söyleyen Kara, 'Biz de bu yıl 'Serbest tüketici' kapsamında enerjiyi özel sektörden temin etme yoluna gittik. 1 Mayıs itibariyle enerjimizi Güriş Holding'ten almaya başladık. Bu sayede enerji maliyetlerinde yüzde 20-25 tasarruf sağlayacağız. Antalya'da Tekirova'dan Kemer'e kadar olan 600 tesisin yüzde 20-25'i bu sezon enerjide özel sektöre yöneldi. Sanırım yakında otellerin tamamı bu yöntemi tercih edecek' dedi.

Sunday Times'ın 100'üne Türkiye'den 6 otel girdi
Avrupa'nIn en gözde 100 oteli listesine Türkiye'den 6 otel girdi. The Sunday Times gazetesinin hazırladığı listede büyük zincirler değil 'küçük, karakterli, çekici ve stili olan oteller' arasından seçim yapıldı. Listeye Fransa'dan  21,  İspanya'dan  26, İtalya'dan  17 otel girdi. Türkiye'den listeye giren  6 otel şunlar:
Miapera  (İstanbul)
Taş Otel (Alaçatı)
Bördübet (Bozburun)
Dionysos Otel (Kumlubuk)
Villa Mahal (Kalkan)
Yedi Burunlar Lighthouse (Fethiye)

Aşam/Şenay Büyükköşdere


Geri Dön