23 / 04 / 2024

Faruk Akdoğan: Niğde'ye değer katan projelere imza attık!

Faruk Akdoğan: Niğde'ye değer katan projelere imza attık!

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan "Göreve geldiğimizden beri Niğde'ye değer katan projeler üreterek, hepsini bir bir hayata geçirdik. Kentet iz bırakan yatırımlara imza atarak, vatandaşımıza yaşanabilir bir kent sunduk."



Niğde'ye ilk kez gelenlerin veya uzun bir aradan sonra gelip görenlerin değerlendirmeleri bazen bizi bile şaşırtacak düzeyde taktir ve övgülerle dolu. Sık sık Niğde dışına çıkma imkanı bulamayanlarımız için şehrimizde tekdüze devam eden bir işleyiş varmış gibi gelir. Ama biraz dikkat verip, altı yıl öncesi ile kıyaslama yapınca, farkına varmadan nelerin değişmiş olduğunu görürüz. Göreve geldiğimizden beri Niğde'ye değer katan projeler üreterek, hepsini bir bir hayata geçirdik. Kentet iz bırakan yatırımlara imza atarak, vatandaşımıza yaşanabilir bir kent sunduk. 


Kent sağlığı, kültürel miras ve sosyal hayata yatırım yaptık Göreve geldiğimiz 2009 yılından 2014 yılma kadar çok sayıda projeyi gerçekleştirdik. Hayat bulan projelerimiz içinde düzenli katı atık depolama tesisi, modern itfaiye binası, mezbaha, eğlence mekanlarının şehir dışına taşınması, zahire pazarı, hayvan barınağı, Akmedrese Belediye Kültür Evi, Esenbey Türbesi, Sıralı Cami, Hüdavent Hatun Türbesi, Gündoğdu Türbesi ve Kesikbaş Türbesi'nin çevre düzenlemesi dikkat çekti. Yine Niğde Belediyesi Bayanlar Yaşam ve Spor Merkezi, kapalı pazar alanları, düğün salonları ve sosyal tesisler, arsenik arıtma tesisi, yarı olimpik yüzme havuzu ve belediyemize kazandırılan yeni hizmet araçlarıyla kentimizin marka değerini artırmaya odaklandık. 

Yeni dönemle birlikte Efendibey kentsel dönüşüm alanında inşaatlar yükselmeye başladı. Yine kent meydanı projemizi tamamlayarak, şehrimize otoparklı kent meydanı kazandırdık. Şehrimizin ortasından geçen derenin ıslahı için yaptığımız girişimler sonucu derenin ıslah çalışmaları başladı. Niğde Belediyesi olarak şehrimize kazandırdığımız mesire alanı için kent ormanını yeniden düzenleyerek halkımızın hizmetine sunduk. 

FARUKAKDOĞAN Niğde Belediye Başkanı Futbol takımı 3'üncü Ligde Yaya kaldırımlarımızı görme engellilerimizin de kullanabüeceği hissedilebilir kaldırım çizgileriyle kapladık. Şehrimiz merkezindeki kavşakların düzenlemesini sağlayarak, yeşile bürüdük. Sportif faaliyetlerimizi daha da hızlandırarak, Niğde Belediye Spor'a tesis kazandırdık. Niğde Belediye Spor'un her branşta mücadelesini sürdürmesini sağladık. Kentimizin profesyonel ligde temsü edilmesi için Niğde Belediye Spor futbol takımının güçlenmesini sağladık ve 3'üncü Lige yükseldik. 

Her yeniliğimiz beraberinde bir sonraki değişimi getirecek Niğde Belediye Başkanlığı olarak büiyoruz ki başarıya ulaştıkça şehrimizde değişimi hep beraber yaşayacağız. Her yeniliğimiz bir sonraki değişimi doğuracak. Erişmek istedikleri bir hedefi olmayanlar ilerledikleri yolda mesafe kat edemezler. Bizim bir hedefimiz var. Niğde'yi daha yaşanabüir, bölgesinde adından söz ettiren örnek bir şehir yapmak istiyoruz. Temel hedefimiz ise insanımızın refah ve mutluluk içinde bir hayat sürmesi yönünde. Halkımızın desteğini ve güvenini hiçbir zaman karşüıksız bırakmadık. Hizmetlerimizle bu desteklerini karşüıksız bırakmadan yolumuza devam edeceğiz. Her alanda N iğde'yi daha da ileriye taşıyacak hizmetleri hep beraber gerçekleştireceğiz. 


Dünya Niğde 


Geri Dön