26 / 04 / 2024

Faruk Çelik: Artık eğitim almış sıvacı, sertifikalı boyacı olacak!

Faruk Çelik: Artık eğitim almış sıvacı, sertifikalı boyacı olacak!

Türkiye İnşaat Sanayicileri ve İşveren Sendikası (İNTES)'in genel kurul toplantısına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik "Artık eğitim almış sıvacı, sertifikalı boyacı olacak." dedi...



Türkiye İnşaat Sanayicileri ve İşveren  Sendikası (İNTES)'in genel kurul toplantısına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik "Artık eğitim almış sıvacı, sertifikalı boyacı olacak." dedi. 


Mesleki yeterlilik kurslarından bahseden Faruk Çelik "Standartları olmayan meslekler var. Onun için 4% meslek standardı mesleki yeterlilik kurulu bünyesinde belirlendi. Bunlardan bir tanesi de inşaat sektörü. İnşaat sektörünün yüzde 94 ünde standartlar belirlendi ve İNTES yetkililendirilmiş bir kurum oldu. Eğitim almış sıvacı, sertifikalı boyacı, demirci kalıpçı. Yarın müteahhitte hesap sormak, deprem bölgesindeyiz yalnız müteahhittin hesap verdiği değil, bu kabloyu demiri kim bagladıysa tüm alanlara sorumluluk yükleyen sertifikalı elemanlarla biz bu işi yapmamız gerekiyor." dedi. Sorumlu bir kişiyi cezalandırıp 'bu iş bitmiştir' demenin yanlış olacağını söyleyen Çelik, "Herkes doğru iş yaparak bizim artık dünya inşaat sektöründe yer almamız gerekiyor." diye konuştu. 10 yılda 800 milyarlık bir pasta işadamlarını beklediğini belirten Çelik, "2023 hedeflerine ulaşmak için 150 milyar dolarlık bir enerji yatırımı yapılacak. 2023 e giden yolda ulaşım sektörüne 110 milyar dolardan fazla yatırım yapılacak." dedi. 


Zaman Gazetesi 


Geri Dön