19 / 04 / 2024

Faruk Karaçay: Arıtma tesisleri rehabilite edilecek!

Faruk Karaçay: Arıtma tesisleri rehabilite edilecek!

Büyükşehir yasasıyla Antalya Büyükşehir belediyesine geçen ' 'Kemer'de çalışmaları sürüyor. ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay,' 'Kemer'de şu an en acil işimiz bölgedekitüm arıtmaların rehabilite edilmesi'' dedi




ASAT Genel Müdürü Karaçay, Kemer. Beldibi, Göynük, Çamyuva ve Tekiıova'da bulunan arıtmalann elden geçirileceğini, projeleri hazırladıklarını söyledi. Kemer bölgesinde suda ve kanalizasyonda büyük bir sıkıntı olmadığını beliıten Karaçay, "Özellikle Kemer arıtması bizim için önemli. Zaten işe başladığımız andan itibaren belli bir sürede iyileştirme çalışmaları yaptık. Çalışmalarımız özellikle çamurun alınması ve bertaraf edilmesi üzerineydi. Bununla birlikte arkadaşlarımız bu bölgede çevre düzenlemesi yaptı. O eski görüntüyü tamamen ortadan kaldırdık. Çünkü tesisimizin bulunduğu yer dünyanın en güzel yeri olan Kemer'de ve plajlara yakın. Bulunla birlikte dağlann hemen yamacında bulunan bir yer ve buranın çok güzel bir tesis olması gerekir. Hatta turistlerin bile içeri girip çay içip gezebileceği bir nokta olmalı. 

Bundan dolayı bu tesislerin rehabilite edilmesi gerekir. Özellikle pompa istasyonlarının bir kısmı değiştirilmiştir' dedi  Aralık ayı gibi bölge için Kültür ve Turizm Bakanlığından ciddi yardımlar beklediklerini aktaran Karaçay, "Bu konuda onlar da olumlu. 

Kemer, su konusunda şanslı ilçelerimizden biri. Su konusunda Kemer'in Güveıte kaynağı var. Yazın sıcak günlerinde takviyeyi oradan yapabiliyoruz. İleri ki günlerde de kuyuların iyileştirilmesini düşünüyoruz" dedi. 


Korkuteli Gündem




Geri Dön