24 / 04 / 2024

Faruk Yalçın vefat etti

Faruk Yalçın vefat etti

inşaat sektörünün köklü firmalarından Makyal Şirketler Grubu'nun kurucusu Faruk Yalçın vefat etti.



Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın dayısı ve kulüp asbaşkanı Neşet Yalçın'ın amcası işadamı Faruk Yalçın (84) İsviçre'de vefat etti. Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, İsviçre'den Türkiye'ye getirilecek Faruk Yalçın'ın cenazesi, İstanbul'da düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek. Türk iş dünyasının NATO müteahhidi olarak tanıdığı Yalçın, inşaat sektöründe ilklere imza atan bir kişiydi.
Açıklamada, şöyle denildi: "İsviçre'de hayatını kaybeden Faruk Yalçın, Türkiye'de ve yurt dışında dev projelere imza atan Makyal şirketler grubunun kurucusu olarak sade yaşamı ve hayırseverliğiyle tanınıyordu.

Fenerbahçe sevgisiyle bilinen Yalçın, yaşamı boyunca tüm zamanını işine ve ailesine ayırmıştı. Faruk Yalçın ayrıca doğa ve hayvanseverliğiyle de ün yapmıştı. Başkanımız Aziz Yıldırım'ın dayısı olan ve Türkiye'nin önde gelen müteahhitlerinden biri olarak bilinen Faruk Yalçın'ın cenazesi İsviçre'den getirilerek, İstanbul'da toprağa verilecek."


Devletin verdiği bursla okudu


Milyar dolarlık servetiyle Forbes listesinde yer alan Faruk Yalçın, Türk iş dünyasında NATO müteahhidi olarak tanınıyordu. 1923 Diyarbakır doğumlu olan Yalçın, Devlet Demiryolları bursuyla İsviçre'de mühendislik okudu. Türkiye'ye döndükten sonra ilk kurduğu taşeron şirketle Amerikan şirketlerinin işlerini alarak iş hayatına atılan Yalçın, bir yandan NATO işlerini gerçekleştirirken, diğer yandan ilk bilgisayar sistemli makineli inşaatı ve ilk elektrik-motor fabrikalarını Türkiye'ye getirdi. Darıca'da dünyanın her yöresinden getirilen 3 bin hayvanı barındıran Darıca Boğaziçi Hayvanat Bahçesi de Yalçın'ın Türkiye'ye bir hediyesi.
Yenişafak

Geri Dön