19 / 04 / 2024

Fatih Belediyesi Historia AVM'deki 46 dükkânı satışa çıkardı

Fatih Belediyesi Historia AVM'deki 46 dükkânı satışa çıkardı

Fatih Belediye Başkanlığı, Historia Alışveriş Merkezi (AVM)'de bulunan 46 adet bağımsız bölümü satışa çıkardı



Fatih Belediye Başkanlığı'nın satışa çıkardığı dükkânların bulunduğu Historia AVM, Fatih'te Vatan Caddesi üzerinde bulunuyor. Daha önce İskenderpaşa Daimi Halk Pazarı'nın bulunduğu arza üzerine Gül-Keleşoğlu İnşaat tarafından inşa edilen Historia AVM'nin temeli 2006 yılında atılmıştı. 70 milyon TL'ye malolan alışveriş merkezinin açılışı 1 Ağustos 2008 tarihinde birçok konuğun eşliği ve Fatih Mehter Takımı konseri ile açıldı. Açılış, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gül Keleşoğlu, Zilal İnşaat konsorsiyumu yöneticileri, Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Kırali, belediye başkan yardımcıları, AKP Fatih İlçe Başkanı Ahmet Baha Öğütken ve belediye meclis üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Historia AVM altı katlı olarak tasarlandı. AVM'de toplam 76 mağaza, 8 sinema salonu ve restoranlar bulunuyor. 52 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan alışveriş merkezinin oturum alanı 7 bin metrekare. Projede üç katlı, 500 araç kapasiteli otopark ve süper market de yer alıyor.

Satışa çıkarılan bağımsız bölümlerin 36 adedi dükkan, sekiz adedi sinema salonu, bir adedi oyun alanı, diğeri de sergi salonu. Bu bölümlerin alanları 61 ile 792 metrekare arasında değişiyor.

Şu an kirada bulunan taşınmazın tahmini bedeli 110 milyon TL + KDV olarak belirtiliyor. Geçici teminat 3 milyon 300 bin TL, ihale iştirak teminatı ise 11 milyon TL olarak belirlendi. Söz konutusu taşınmazın ihalesi kapalı teklif usulü ile Fatih Belediyesi Belediye Encümenince, 29 Haziran 2010 tarihinde, saat 11.00'de yapılacak.

Detaylı bilgi için tıklayınız

Nagihan Arat/Emlakkulisi.com

--

İstanbul Fatih Belediye Başkanlığı, Akşemsettin Mahallesinde bulunan toplam 46 adet taşınmazı satmak üzere ihale açtı.

Dükkan, oyun alanı, sinema ve sergi salonundan oluşan taşınmazların satışı, 29 Haziran 2010 tarihinde saat 11.00'de kapalı teklif usulü ile Fatih Belediye Başkanlığında yapılacak.

Muhammen bedeli 110 milyon lira olan ihalede katılımcılardan 3 milyon 300 bin lira tutarında geçici teminat bedeli alınacak.

Söz konusu ihalede iştirak teminatı ise 11 milyon lira olarak belirlendi.

İhaleye katılmak isteyenler şartnameyi, Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden bedeli mukabili satın alabilecekler.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Fatih Belediyesi, AVM'sini satıyor 
 
İstanbul Fatih Belediyesi, sahip olduğu 46 adet bağımsız bölümden oluşan alışveriş merkezi (AVM) Historia'yı 110 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkaracak. 
 
Tesisin içinde 36 adet dükkan, bir sergi salonu, bir çocuk oyun alanı ve 8 sinema salonu bulunuyor. AVM için geçici teminat bedeli 3 milyon 300 bin TL olarak belirlenirken, ihale kapalı teklif usulü ile 29 Haziran'da saat 11.00'de yapılacak.
Zaman


Geri Dön