18 / 04 / 2024

Fatih Belediyesi, TOKİ Sulukule'deki 31 konutu 22 Mayıs'ta açık artırmayla satacak!

Fatih Belediyesi, TOKİ Sulukule'deki 31 konutu 22 Mayıs'ta açık artırmayla satacak!

Fatih Belediyesi, Eskidji Müzayedecilik aracılığıyla Sulukule'deki 31 konutun satışını 22 Mayıs'ta açık artırma ile gerçekleştirecek. Eskidji Müzayedecilik Genel Müdürü Hakan Berktaş, metrekare birim fiyatlarının 4 bin TL'den başlayacağını belirtti



Fatih Belediye Başkanlığı’nın gayrimenkulleri, Eskidji Müzayedecilik Ticaret ithalat ve ihracat A.Ş. tarafından açık artırma ile 22 Mayıs saat 14.00'te satışa sunulacak. 


İnternet üzerinden başvuruların yapılacağını belirten Eskidji Müzayedecilik Genel Müdürü Hakan Berktaş'tan aldığımız bilgilere göre;  TOKİ  tarafından kültür varlıkları yenileme kapsamında yapılan ilk ve en kapsamlı proje olan Sulukule projesinde geçen sene satışa çıkan konutlardan 19'u için 500 kişi başvurmuştu. 


Berktaş projeyle ilgili şunları ekledi; Geçtiğimiz sene Şubat ayında satışa çıkardığımızda metrekaresi 3 bin TL'den başlıyordu. 6 bin TL'ye kadar çıkmıştı. 19 konut için tam 500 kişi başvurmuştu. Bu sene ise metrekare birim fiyatları 4 bin TL'den başlayacak, dedi.


Berktaş; projenin gelen turistlere kiraya vermek için uygun olduğunu belirtirken bölgenin Amsterdam, Londra gibi vasıf kazandığını bu yüzden de nostaljik turistik bir havaya sahip olduğunu sözlerine ekledi. 


Kentsel yenileme projeleri hariç belediyelerin 2886'ya tabi olduğunu belirten Berktaş, bu açıdan da ilk defa bir belediye özel şirket aracılığıyla satış yapıyor, dedi. 


31 dairenin satılacağı Sulukule'de dairelerin alanları 79 metrekareden başlıyor ve 109 metrekareye kadar yükseliyor. Fiyatları ise 316 bin 200 TL ile 438 bin 600 TL arasında farklılık gösteriyor. Gayrimenkuller hemen teslim edilecek ve satışlar peşin yapılacak. Ayrıca satış bedeline yüzde 1 KDV eklenecek.


Açık artırma toplantısı Merkez İstanbul Eskidji Yenibosna ve www.eskidji.com web adresinde internet bağlantıları ile 22/05/2014 Perşembe günü saat 14.00 te yapılacaktır. Teklifler toplantı sırasında, açık artırma yöntemiyle alınacak. 


Açık Artırma Toplantısı'na katılacak olan gerçek veya tüzel kişiler, katılım teminatı olarak toplantı öncesinde Belediye’nin Vakıflar Bankası Fatih Şubesi’ndeki TR 89 0001 5001 5800 7287 9813 05 iban nolu hesabına veya toplantı günü salonlarda kurulacak veznelere talip oldukları her taşınmaz için ayrı ayrı 15.000,00TL (onbeşbin) katılım teminatı ödemek zorundalar.


 Katılım teminatını ödeyen ve teklif vermek için işbu şartnameyi imzalayan her bir gerçek veya tüzel kişiye her bir katılım teminatını temsilen bir bayrak numarası verilecek. En yüksek teklifi veren katılımcının teklif için kullandığı bayrağı alınacak. 


Fatih Belediyesi, TOKİ Sulukule deki 31 konutu 22 Mayıs ta açık artırmayla satacak!


İlanı detaylı görüntülemek için tıklayın


Detaylı bilgi için;

www.eskidji.com


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön