25 / 04 / 2024

Fatih Kemikliburun cazibe merkezi olacak!

Fatih Kemikliburun cazibe merkezi olacak!

Fatih Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Kemikliburun Sokak’ta hayata geçirilmesi planlanan parkta, projenin Koruma Kurulu tarafından onaylanmasının ardından çalışmalar başlayacak.




Fatih Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Mevlanakapı Mahallesi Kemikliburun Sokak’ta yapılması planlanan parkta, projenin Koruma Kurulu tarafından onaylanmasının ardından çalışmalar başlayacak.


Proje alanında 2015 yılında kamulaştırma çalışmaları yapılarak, bölgedeki atıl yapılar ortadan kaldırılmıştı. Alanla alakalı birçok alternatif proje önerisi getirilerek, son olarak Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından, İç Kara Surlarının tarihi ve görsel güzelliklerini öne çıkaracak, bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek ve çevre halkın fiziksel ve sosyal ihtiyaçlarına cevap verecek bir proje hazırlandı. Koruma Kurulu’nda onay aşamasında olan projenin en kısa zamanda hayata geçirilmesi planlanıyor. 7 bin 915 metrekarelik proje alanı içerisinde; dinlenme alanları, süs havuzu, bisiklet yolu, yeşil alanlar, fitness ve çocuk oyun alanlarının yapılması planlanıyor.




Fatih Belediyesi


Geri Dön