18 / 04 / 2024

Fatih Ormanı'ndaki yapılar 29 yıllığına kiraya veriliyor!

Fatih Ormanı'ndaki yapılar 29 yıllığına kiraya veriliyor!

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, Silivri İlçesi'ndeki Fatih Ormanı üstünde yer alan yapı ve tesisleri 29 yıl süreyle kiraya verecektir. İhalenin 2 yıllık kira bedeli 2 milyon 771 bin TL olarak belirlendi.



YAPI VE TESİSLERİN KİRAYA VERİLMESİ İŞİ İHALE EDİLECEKTİR


İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nden:


İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, Çatalca Orman İşletme Müdürlüğü, İstanbul İli, Silivri İlçesi, Seymen Mahallesinde, 6831 sayılı Orman Kanununa tabi alan üzerinde bulunan yapı ve tesislerin 29 yıl süreyle kiraya verilmesi işi, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 35/a maddesine göre kapalı teklif usulü ile ihale edilecektir.


1 - İdarenin:


a) Adresi :  Fatih Ormanı Yerleşkesi, 1 No’lu İdare Binası Maslak-Şişli/İSTANBUL

b) Telefon ve faks numarası :  0212 262 77 10- 0212 262 18 76

c) Elektronik posta adresi  :  [email protected]


2 - Yapı ve Tesislerin Kiraya Verilmesi İşinin:


a) Nevi, niteliği ve miktarı (Fiziki) :  İstanbul Orman bölge Müdürlüğü, Çatalca Orman İşletme Müdürlüğü, İstanbul İli, Silivri İlçesi, Seymen Mahallesi, 1.618,591 metrekare Devlet Ormanı üzerinde bulunan, 63.174 m2 kapalı alanlı, 990 yataklı, 3 yıldızlı otel, 18+9 delikli golf sahası tesisinin ihtiyaç fazlası olması ve ekonomiye kazandırılması amacıyla, 5192 sayılı kanunun 17. Maddesi ile aynı kanunun 4. Maddesi ile değişik, 6831 sayılı orman kanunun ek 8. Maddesi gereği 29 yıl süreyle 2886 sayılı devlet ihale kanunun 35/a maddesine göre kapalı teklif usulü ile kiraya verilmesi işi.


b) Yeri :  İstanbul İli, Silivri İlçesi, Seymen Mahallesi.

c) Tahmin edilen ilk yıl kira bedeli:  2.771.011,00 TL.

(İkimilyonyediyüzyetmişbirbinonbir Türklirası), Her türlü vergi, KDV, resim, harç ve benzeri giderler hariç)

d) Geçici teminat miktarı :  Geçici teminat bir yıllık tahmin edilen kira bedeli üzerinden alınır. Oranı %20, tutarı 554.202,20 TL’dir. (Beşyüzellidörtbinikiyüzikilirayirmikuruş)

e) Kira süresi :  Yirmidokuz (29) yıldır.


3 - İhalenin


a) Yapılacağı yer :  İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, Maslak Mahallesi, Büyükdere Caddesi, No: 267/1, Sarıyer/İSTANBUL (2. Kat, Toplantı Salonu)

b) Tarihi ve saati :  31.05.2016, Salı, Saat: 14:00


4 - İsteklilerin ihaleye katılabilme şartları ve yeterlilik kriterleri ile teklifleri kapsamında istenilen belgeler:


a) Şekli ve içeriği bu işe ait şartnamede belirlenen geçici teminat

b) Şekli ve içeriği bu işe ait şartnamede belirlenen teklif mektubu

c) İhale dokümanının satın alındığına dair belge

d) Yasal yerleşim yeri belgesi (ikametgah, adres bilgilerini içerir ticaret sicil gazetesi, vb)

e)Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından ya da esnaf ve sanatkarlar odasından veya ilgili meslek odasından, ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,

f) Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından, ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,

g) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,

h) Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimdeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,

i) Vekaletin ihaleye katılma halinde, istekli adına katılan kişinin noter tasdikli vekaletnamesi ile noter tasdikli imza beyannamesi,

j) İsteklinin ortak girişim olması halinde, bu işe ait şartname eki örneğe uygun, noter tasdikli, iş ortaklığı beyannamesi, Belgelerini teklifleri kapsamında sunmaları şarttır.

İstekliler, yukarıda sayılan belgelerin aslını veya aslına uygunluğu noterce onaylanmış örneklerini vermek zorundadır. İstekliler, istenen belgelerin aslı yerine ihale tarihinden önce İdare tarafından “aslı idarece görülmüştür” veya bu anlama gelecek şekilde şerh düşülen suretlerini tekliflerine ekleyebilirler.

k) İhaleye kamu kurumu katılması durumunda; Kurumun yetkili amirinin imzası, mührü ile kurumun antetli yazısı ile doküman almaya, ihaleye katılmaya ve pey sürmeye yetkili olduğuna dair yetki belgesi yeterli olacaktır.

l) İsteklinin ortak girişim olması halinde, (d), (e,f), (g,h), ve (i) bentlerinde yer alan belgelerin her bir ortakça ayrı ayrı verilmesi zorunludur. İsteklinin ortak girişim olması halinde, toplam geçici teminat miktarı ortaklık oranına veya işin uzmanlık gerektiren kısımlarına verilen tekliflere bakılmaksızın ortaklardan biri veya birkaçı tarafından karşılanabilir. İş ortaklığı halinde teklif mektubu bütün ortaklar veya yetki verdikleri kişiler tarafından imzalanacaktır.


5 - İhale Şartnamesi ve ekler (ihale dokümanı): 


İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, 2. Kat (Maslak Mah., Büyükdere Cad., No: 267/1, Sarıyer/İSTANBUL) adresinde bulunan ihale biriminde görülebilir ve doküman bedeli olan 150,00 TL.’ nın İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü Özel Bütçe Muhasebe Birimi’nin T.C. Ziraat Bankası Sarıyer Şubesi TR640001000 ***********5001 numaralı hesabına yatırılmasını müteakip İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü İhale birimi görevlileri İnci Oya Suveren veya Nilüfer AVCI’dan den temin edilebilir. İhaleye teklif verecek olanların, İhale Şartnamesi ve eklerini (ihale dokümanı) satın almaları zorunludur. İhale dokümanı CD olarak satılacaktır.


6 - Tekliflerin Sunulma Şekli


6.1- Teklif mektubu, bir zarfa konulup kapatıldıktan sonra zarfın üzerine isteklinin adı, soyadı ve tebligata esas olarak göstereceği adresi yazılır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanarak mühürlenir ve kaşelenir. Bu zarf geçici teminata ait alındı veya banka teminat mektubu ve istenilen diğer belgelerle birlikte ikinci bir zarfa konularak kapatılır. Dış zarfın üzerine isteklinin adı soyadı ile açık adresi ve teklifin hangi işe ait olduğu yazılır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanarak, mühürlenir veya kaşelenir. Teklif mektuplarının istekli tarafından imzalanması ve bu mektuplarda şartname ve eklerinin tamamen okunup kabul edildiğinin belirtilmesi, teklif edilen fiyatın rakamla ve yazı ile açık ve birbirine uygun olarak yazılması zorunludur. Bunlardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti veya düzeltme bulunan teklifler reddolunarak hiç yapılmamış sayılır.

6.2- Teklifler 31.05.2016 Salı günü, saat 14:00 kadar sıra numaralı alındılar karşılığında İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, ihale birimi görevlileri İnci Oya Suveren veya Nilüfer AVCI’ya teslim edilir. Alındı numarası zarfın üzerine yazılır. Bu saatten sonra verilen teklifler kabul edilmez açılmadan istekliye iade edilir.

6.3- Teklifler iadeli taahhütlü olarak posta ile de gönderilebilir. Bu takdirde dış zarfın üzerine komisyon başkanlığının adresi ile hangi işe ait olduğu, isteklinin adı soyadı ile açık adresi yazılır. Posta ile gönderilecek tekliflerin ihale dokümanında belirtilen ihale saatine kadar İhale birimi görevlileri İnci Oya SUVEREN veya Nilüfer AVCI’ya ulaşması şarttır. Postadaki gecikme nedeniyle işleme konulmayacak olan tekliflerin alınış zamanı bir tutanakla tespit edilir ve değerlendirilmeye alınmaz.

6.4- İhale birimi görevlileri İnci Oya SUVEREN veya Nilüfer AVCI tarafından Komisyon başkanlığına teslim edilen teklifler, herhangi bir sebeple geri alınamaz ve değiştirilemez.


7 - İstekliler tekliflerini, kiraya verilecek yapı ve tesislere ait tahmin edilen ilk yıl kira bedeli üzerinden artırma yapmak suretiyle vereceklerdir. Bu ihalede uygun bedel; kiraya verilecek yapı ve tesislere ait tahmin edilen ilk yıl kira bedelinden aşağı olmamak üzere, teklif edilen bedellerin en yükseğidir.


8 - İhale üzerinde kalan istekli, bu işe ait şartnamenin 11’uncu maddesinde belirtilen bildirim süresinin bitimini izleyen günden itibaren on beş (15) gün içinde;

a) Kesin teminatı yatırmak,

b) Her türlü vergi, KDV, resim ve harçları ödeyerek,

c) İhale bedeli peşin olarak İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü Özel Bütçe Muhasebe Birimi’nin T.C. Ziraat Bankası Sarıyer Şubesi TR**********************01 numaralı hesabına, nakden ve peşin olarak yatırmak suretiyle ödeyerek,

d) Ağaçlandırma bedeli, olarak ihale ilk yıl bedelinin yüzde beşi tutarındaki ödemenin peşin olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığının TR**********************01 IBAN nolu hesabına nakden ve peşin olarak yatırmak suretiyle ödeyerek sözleşme imzalamak zorundadır.

8.1- İlk yıl kira bedeli ihale bedeli olup, takip eden yıllar kira bedelleri ise bir önceki yıl kira bedelinin Devlet İstatistik Enstitüsünce yayımlanan Yurtiçi Üretici Fiyatları Endeksi (Yİ-ÜFE bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde değişim) oranında artırılması suretiyle bulunacak bedeldir. Ağaçlandırma bedeli ihale bedelinin yüzde beşidir. Takip eden yıllar ağaçlandırma bedelleri ise bir önceki yıl ağaçlandırma bedelinin Devlet İstatistik Enstitüsünce yayımlanan Yurtiçi Üretici Fiyatları Endeksi (Yİ-ÜFE bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde değişim) oranında artırılması suretiyle bulunacak bedeldir.

8.2- ilk yıl kira bedelinin %5 inden oluşan ağaçlandırma bedelini sözleşmenin düzenlenmesinden önce ödedikten sonra müteakip yıllar ağaçlandırma bedelleri ise sözleşme süresinde her yıl peşin ödenir.


Geri Dön