25 / 04 / 2024

Fatih Profil, dekoratif demir imalatıyla kapasitesini artırdı!

Fatih Profil, dekoratif demir imalatıyla kapasitesini artırdı!

Dekoratif demir imalatı yapan Fatih Profil, yapı sektörüne ferforje, sac mamul, baskılı sac levha, lazer kesim ve montaja hazır panel ürün gruplarında yaklaşık bin standart ürünle hizmet veriyor.



Geçen yıl üretim parkına yapılan yaklaşık 1 milyon liralık yatırım ile bazı ürünlerde üretim kapasitelerini yüzde 30 artırdıklarını belirten Fatih Profil Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Fatih Filiz, bünyelerine dahil ettikleri fiber lazer kesim makinesi ile kesme sac ürünlerinde hızlı bir ilerleme kaydettiklerini söyledi. 2014'te satışlarını bir önceki yıla göre yüzde 42 artırdıklarını dile getiren Filiz, bu yıl 38 yeni ürün tasarlayarak kataloglarında bu ürünlere yer verdiklerini bildirdi. Lazer kesim ve kaynak teli ürün grubunda büyümeye ağırlık vereceklerini söyleyen Ömer Fatih Filiz, "2014'te yakaladığımız büyüme ivmesini bu yıl da sürdürmek istiyoruz" dedi. Geçen yıl başladıkları yeni fabrika inşaatının büyük bölümünün tamamlandığı bilgisini veren Filiz, "2015 yılında üretim bölümlerimizden bazılarının OSB'de yer alan bu fabrikaya taşınabilmesi için gerekli altyapı çalışmalarını tamamlayarak, yeni yerimizde imalata başlamayı hedefliyoruz" diye konuştu. Filiz, Yapı Fuarı'nda, ana ürün gruplarından ferforje üe birlikte özelikle yeni lazer kesim modellerinin tanıtımını yapacaklarını belirtti. 



Sektör sorunlarına da değinen Ömer Fatih Filiz, Türkiye'de ferforje sektöründe standartların olmaması nedeniyle pazarda kalite ve fiyatlandırmalarda düzensizlik yaşandığının altını çizdi. Filiz, şunları kaydetti: "Bu alanda standartların belirlenmesinin, yurt içi ve dışı pazarlarda rekabet gücümüzü arttıracağını düşünüyorum. Buna ek olarak, yine ferforje sektöründe özellikle kamu kuruluşlarının ihalelerindeki alım kriterlerinde sıkıntı yaşanıyor. Sektörde ürünler ve fiyatlandırmalar adet üzerinden gerçekleştirilirken, kamu kuruluşlarının alımları ağırlık üzerinden oluyor. Bu nedenle ferforjenin kullanılacağı alana uygun olmayan kalınlıklarda ve ebatlarda ürünler temin edilebiliyor." 



Dünya Yapı Fuarı



Geri Dön