24 / 04 / 2024

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişler yüzde 40 azaldı!

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişler yüzde 40 azaldı!

Fatih Sultan Mehmet ve Haliç’teki çalışmalar vatandaşları deniz yoluyla ulaşıma itti. FSM’den geçişler yüzde 40 azaldı. Metrobüs ve deniz taksi kullanımında da artış yaşandı



Vatandaşlara alternatif güzergâhları tercih etmeleri uyarısı yapıldı


Hafta başında başlayan Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerindeki yol çalışmaları, trafiğe özel araçlarıyla katılmak istemeyen bazı vatandaşların, yol güzergahları ve bir yerden bir yere gitmek için kullanacakları ulaşım araçlarını  değiştirmelerine yol açtı.


Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde tek yönde geçen araç sayısında yaklaşık yüzde 40 azalma meydana geldi. İstanbullular, köprülerdeki çalışma dolayısıyla kentte ağırlıklı olarak deniz yolunu tercih ederken, metrobüs, metro, tren ve deniz taksi kullanımı da arttı.


15-17 Haziran tarihleri arasında, 3 günde köprüden tek yönde geçen araç sayısı 376 bin 798 iken, yol çalışmasının başladığı ilk 3 günde bu rakam 227 bin 684’e düştü.


Sirkeci-Harem’de acil durum


Karayolları yetkilileri, Haliç Köprüsü’nde Edirne yönüne gidişteki ilave köprünün, üzerinde çalışmaların sürmesi nedeniyle kapalı olduğunu hatırlatarak İstanbulluların alternatif yol güzergahlarını tercih etmeleri konusunda uyardı.

İDO yetkilileri, tadilat sebebiyle sürücüleri, Boğaziçi Köprüsü’nden sonraki alternatif olan İDO Harem-Sirkeci araba vapuru hattına yöneltmeye devam ettiğini belirterek, olumsuz etkilenen İstanbul trafiğinin, önemli kaçış noktalarından biri olan Sirkeci-Harem hattında acil durum önlemlerinin sürdürüldüğünü bildirdi.

İstanbul Boğazı ve Adalar hattında ”deniz taksi” hizmeti veren Teknomar Denizcilik ve Deniz Araçları İşletme AŞ yetkilileri ise yol çalışmaları nedeniyle deniz taksilere olan talebin yüzde 30 arttığını, talebi karşılamakta güçlük çektiklerini söyledi.



Geri Dön