29 / 03 / 2024

Fatih Tezel: İklimlendirme lüks değil ihtiyaç!

Fatih Tezel: İklimlendirme lüks değil ihtiyaç!

Havalandırma, iklimlendirme cihaz ve aksesuarları üreten Fatih Tezel, ürünleriyle ilgili bütün TSE ve TSEK belgelerini aldı.



Yangın duman tahliye fanları ile ilgili yangın koruma sertifikası için sürecin devam ettiğini aktaran Tezel Genel Müdürü Fatih Tezel, "Bu yıl için başlıca hedefimiz; iki ay içinde bu sertifikayı alarak, proje firmalarının taleplerini gerekli bütün sertifikalara haiz cihazlarımız ile sağlamak" dedi. 



Avrupa normlarında üretim yapacağız Fatih Tezel, firmanın TSE standartlarına uygun klima santralleri, ısı geri kazanım cihazları, sığınak fanları, duîhan egzost fanları, basınçlandırma fanları, kanal tipi fanlar, mutfak egzost fanları ile HVAC sektöründeki deneyimini Ar-Ge çalışmaları ile birleştirdiğini aktardı. Tezel markası üe üretilen ve TSE standardı aldıkları havuz nem alma santrallerini SODEX  Ankara  Fuarı'nda ziyaretçilerin beğenisine sunduğunu ifade eden Tezel, ürünün ilgi gördüğünü söyledi. Tezel, *Uzun vadede kendi bünyemizde ürettiğimiz ürünleri Avrupa kalite normlarına uygun hale getirerek, uluslararası pazarlarda söz sahibi olmayı hedefliyoruz" diye konuştu. 



"İklimlendirme lüks değil, ihtiyaç" 

Kapalı alanlarda geçirilen zaman ile insanların kirli havayı solumak zorunda kaldığını söyleyen Fatih Tezel, bir insanın günde 11 bin litre hava tükettiğini ve bunu yaparken de 21 bin 600 kere nefes alıp verdiği düşünüldüğünde, en temiz kapalı ortam havasının en kirli dış ortam havasından iki buçuk kat daha kirli duruma geldiğini belirtti. Dolayısıyla iklimlendirme ürünlerinin bilinçli tüketici için lüks değil, ihtiyaç konumunda bulunduğunu ifade eden Tezel, iklimlendirmenin özellikle inşaat sektörüyle yakın ilişki içinde içinde bulunduğunu kaydetti. Yeni yapüarın inşasının, eski binaların renovasyon çalışmaları ve insanların evlerinde tadilat yaptırmalarının sektöre ivme kazandırdığım belirten Tezel, "Bununla birlikte yerli müteahhitlerinin yurt içi ve dışmda aldıkları her iş bizim için ürün satüması muhtemel yeni fırsat olarak karşımıza çıkıyor" dedi. 



Dünya Sektör Araştırması


Geri Dön