29 / 03 / 2024

Fatih Tosun: Bu yıl konut kredisi kullanmada rekora gidiliyor!

Fatih Tosun: Bu yıl konut kredisi kullanmada rekora gidiliyor!

Konut kredisi kullanma rakamlarına bakıldığında bu yıl rekora gidildiğini belirten TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Fatih Tosun, eylül ortasından itibaren ise sektörde bir hareketlenmenin beklendiğini söyledi.



RAMAZAN ayının gayrimenkul sektörüne olan etkilerini, konut kredisi özelinde değerlendiren TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Fatih Tosun, bu dönemde konut kredileri ve satışlarının olumsuz etkilenmediğini belirtti. Tosun değerlendirmesinde şunları söyledi: "Sektörün ille 6 aylık performansına baktığımızda bankaların konut kredileri kullanımında 2012'ye oranla çok hızlı bittiğini görmekteyiz. Hem konut satışları hem de konut kredileri açısından son 3 yılın ille 6 ayma göre olumlu bir dönem yaşandı. 2013'ü konut kredisi kullandırımı açısından tüm zamanların rekoru ile kapatabiliriz." Ağustos sakin geçecek Yılın ikinci yarısından aynı performansı beklemediğini ifade eden Tosun "Yüksek kredi faizleri, krizler, siyasal gergin ortam bir araya geldiğinde talepte azalma yaşandığını söyleyebiliriz. Konut kredisi kullanımı açısından, temmuz başından itibaren Ramazan'm ve ağustosun sakin geçeceğini düşünüyoruz" dedi. 


FİYAT ARTISI KREDİYİ OLUMSUZ ETKİLER

"Eylül ayının ortasından itibaren sektörde bir hareketlenmenin başlayacağını bekliyoruz. Ancak faizlerin artması, konut kredisi kullanımını olumsuz etkileyecektir. Tüm bu bilgiler ışığında, 2013 yılını başladığımız gibi bitiremeyebileceğimiz öngörüsünde bulunabiliriz. Arsa sahipleri ve müteahhit firmaların ise yılın son çeyreğini hazırlık yaparak tamamlayacaklarını düşünüyoruz" diye konuştu. 


Star Gazetesi


Geri Dön