19 / 04 / 2024

Fatih Vardar: Konut alırken hazır betonun kalitesi sorgulanmalı!

Fatih Vardar: Konut alırken hazır betonun kalitesi sorgulanmalı!

Ülkemizde yapılan araştırmalar konut satın alan tüketiçilerin kaliteli hazır beton konusunda çok bilinçli olmadığını gösteriyor. Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar, konut alırken kullanılan hazır betonun kalitesinin sorgulanması gerektiğini söyledi.



Ülkemizde yapılan araştırmalar konut satın alan tüketiçilerin kaliteli hazır beton konusunda çok bilinçli olmadığını gösteriyor. Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar, konut satın alırken kullanılan hazır betonun kalitesinin sorgulanması ile deprem ve doğal felaketlerde yaşanacak zararların en aza indirileceğini söyledi. İnşaatlarda kaliteli dekorasyon malzemelerinin kullanımında gösterilen hassasiyetin hazır beton kalitesinde de gösterilmesi gerektiğini dile getiren Vardar, "Potansiyel deprem bölgesi olarak adlandırılan kentimizin ve çevre illerin özellikle konutlarda kullanılacak hazır beton konusunda bilinçlenmesi şart. Milli servetin ve doğal kaynakların korunması için, inşaatlarda kısa ömürlü değil yüksek dayanıklılığa sahip betonlar kullanalım ve inşaat maliyetini düşürelim derken çocuklarımıza, torunlarımıza çürük bir miras bırakmayalım" dedi. 


3 yıl sonra ticarileşecek 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobilin 3 yıl sonra ticarileşmesinin hedeflendiğini bildirdi. Katıldığı bir televizyon programında yerli otomobil çalışmalarında gelinen noktayı değerlendiren Işık, "Bu ay içerisinde 4 prototipin 3'ünü üretmiş olacağız, sonra da o prototipler üzerinde yoğun bir test ve deney çalışması yapacağız" diye konuştu. 


Bursa Hakimiyet


Geri Dön