24 / 04 / 2024

Fatih Vatan Caddesi imara mı açıldı?

Fatih Vatan Caddesi imara mı açıldı?

Fatih Vatan Caddesi'nde bulunan bir alanın imara açıldığı haberi yalan çıktı. Fatih'te 50 yıldır imara açık olan alanın, bazı çevreler tarafından ilk defa imara açılıyormuş gibi yansıtıldığı belirtildi...



Fatih'te 50 yıldır imara açık olan alanın, bazı çevreler tarafından ilk defa imara açılıyormuş gibi yansıtıldığı belirtildi.


Fatih Vatan Caddesi'nde bulunan bir alanın imara açıldığı haberi yalan çıktı. 1964'ten bu yana imara açık olan alanın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Fatih Belediyesi meclislerinde alınan kararlarla imar yoğunluğunun yüzde 92 azaltıldığı ve yeşil alanın da yüzde 120 artırıldığı belirlendi. Alan, ilk kez imara açılıyormuş gibi gösterilmiş, araziyle ilgili 10 yılda 3 kez plan değişikliği yapılması da usulsüzlük gibi yansıtılmıştı. Oysa bu alanın da içinde bulunduğu Fatih'in tamamına ait imar planları 10 yılda 3 kez mahkemece iptal edildiği için yasa gereği yeniden yapıldı. Yeni planlarla ve koruma kurullarının onayı ile kayıp eser olarak tescil edilen Simkeş Mescidi de söz konusu alanda yeniden ihya edilecek. "Deprem Toplanma Alanı" olarak yansıtılan alan, 1964 yılından bu yana tüm planlarda özel şahıslara ve bir kısmı da kamuya ait mülk olarak kayıtlı. 50 yıldır konut ve ticaret alanı olarak planlanan alan üzerinde bugüne kadar lunapark, otopark, market, konut, restoran ve otel gibi işletmeler yer tuttu. İddianın aksine bir afet durumunda toplanma alanı olarak kullanılabilme ihtimali bulunan kamuya ait yeşil alan azaltılmadı aksine artırıldı. 


Sabah 


Geri Dön