18 / 04 / 2024

Fatih Zeyrek'teki Kadınlar Pazarı 2010'a hazır

Fatih Zeyrek'teki Kadınlar Pazarı 2010'a hazır

Fatih'teki kültürel dokuya uygun olarak yenilenen Kadınlar Pazarı, Avrupa Kültür Başkentliği etkinliklerine ev sahipliği yapmaya hazır



Fatih'te tarihi Bozdoğan Kemeri ile sivil ahşap mimarisinin en güzide örneklerine sahip Zeyrek semtinin ortasında yer alan Kadınlar Pazarı yeni düzenlemeyle cazibe merkezi haline geldi. Kadınlar Pazarı bir süre öncesine kadar çevredeki tarihi dokuyla uyuşmayan bir görüntü sergiliyordu. Sağlıksız koşullarda gıdaların satılmasıyla da gündeme gelen Kadınlar Pazarı'nın imarı için Fatih Belediyesi harekete geçti.

Otantik lezzetin mekanı
Kadınlar Pazarı'nın kültür ve gastronomi merkezi olması için Büyükşehir Belediyesi ve esnafın verdiği destekle, meydanda yeşil alan ve cephe düzenlemeleri gerçekleştirildi. 72 binanın dış cephesi bölgenin tarihi atmosferine uygun olarak yenilendi. Meydandaki alan ve Bozdoğan Kemeri'ne bakan yapıların cephe düzenlemeleri ile birlikte pazarın tarihi dokusu ve güzelliği ortaya çıkarıldı. Meydan böylece 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde kullanıma hazır duruma getirildi. Yapılan düzenlemelerle Kadınlar Pazar Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin otantik lezzetlerinin tadıldığı bir mekan haline geldi.

Anadolu mutfağının lezzetleri burada birleşiyor
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, pazarın bir süre öncesine kadar sakil duran bir görünüme sahip olduğunu, yapılan düzenlemeyle estetik zenginliğinin arttığını söyledi. Başkan Demir şunları söyledi: "Mutfak kültürümüzü tüm Türkiye'de olduğu gibi Fatih'te de turizmin en önemli saç ayakları arasında görüyoruz. Bunun için de kazan yemekleriyle, tatlılarıyla, kebapları ve zeytinyağlılarıyla dünyanın sayılı mutfakları arasında yer alan Türk Mutfağı'nın bir marka olarak ele alınması gerekiyor. Anadolu'nun bin bir rengini barındıran Kadınlar Pazarı, muhteşem bir tarihi atmosferiyle, yaşamakta olan Anadolu mutfağını, birleştirme imkanı tanıyor. Pazara gelen yerli ve yabancı konuklar, 'Kadınlar Pazarı' adı ile özdeşleşmiş Büryan Kebabı, Perde Pilavı gibi geleneksel lezzetlerin yanı sıra; karakovan balı, yöresel peynirler ve menengiç gibi birçok otantik lezzeti de burada bulabiliyorlar."
Habertürk


Geri Dön